Foto: Vida Press
Reisimine
22. august 2015, 08:00

Stjuardessi soovitused: nii pakid nagu proff! (5)

40 aastat stjuardessina töötanud Riitta Kiiveri jagab Ilta-Sanomates nõuandeid, kuidas lennureisiks kohvrit õigesti pakkida.

1. Ära võta liiga palju asju kaasa

Lennureisile saab kaasa võtta vaid piiratud hulga asju. Tavaliselt tohib äraantav kohver kaaluda kuni 23 kilo. Lisakilode eest pead krõbedat lisatasu maksma. Eelista õhulisi rõivaid. Kerge ja soe udusulevest kulub reisil tihti ära ning seda annab väikseks pakkida. Rätik kaitseb päikese eest.

2. Eelista minitooteid

Suured juukselaki- ja šampoonipudelid jäta heaga koju ning võta kaasa 100milliliitrised täitepudelid ja pisikesed potsikud. Kiiveri võtab alati reisile kaasa ka talgitopsi, sest talk aitab higistamist ennetada.

3. Komplekteeri esmaabikott

Väike esmaabikott peab reisil alati kaasas olema. Võta kaasa plaastreid, sääsetõrjevahendit ning ravimeid peavalu, kõhuhädade ja gripi vastu.

4. Tähtsad asjad käsipagasisse

Pass, raha ja ravimid – kui pakid need äraantavasse pagasisse, kuid su kohver sõidab valesse sihtpunkti, on kõik tähtsad asjad kadunud. Käsipagasisse pane ka fotoaparaat ja sülearvuti, mis võivad kohvri loopimisel katki minna. Ka soojale maale sõitmisel paki käsipagasisse soojad sokid. Need on lennukis märksa mõnusamad kui pitsitavad kingad ega lase külmal ligi pugeda.

5. Kingad kingakotti

Kui kingad pigistavad, on kogu reis rikutud. Veteranstjuardess pakib kaasa vähemalt kolm paari kingi: kõrge kontsaga kingad, sandaalid ja tossud. Pane kingad eraldi kottidesse, nii ei määri need riideid.

6. Rulli pluusid kokku

Särgid-pluusid tasub tihedalt rulli keerata. Nii võtavad need vähem ruumi ega lähe kortsu. Kui sõidad külmemale maale ja vajad sooje rõivaid, paki need kilekotti ja pumpa sellest liigne õhk välja.

7. Ära paki kaasa kogu riidekappi

Kaasa tasub võtta mõned kerged, mõnusad ja stiilsed rõivad, kuid igaks juhuks ka mõned lisasärgid ja -püksid, kui riided peaksid märjaks saama või määrduma.

8. Rõhu detailidele

Kui sind sihtpunktis ootavad õhtused väljaminekud, võta kaasa efektsed kõrvarõngad, kvaliteetne vöö, stiilsed kingad ja kena käekott. Need teevad ka argise rõiva pidulikuks.