Taolist luksust laiutada võib varsti veel vaid unes näha.
Reisimine
25. juuli 2015, 08:00

Risti-rästi või lausa püsti – on see lennureisijate tulevik? (4)

Kuna lennufirmad tahavad oma õhusõidukitesse mahutada võimalikult palju reisijaid, loodavad nad inimesi püsti sõidutada või äärmiselt ebamugavasse inimpuslesse toppida.

Kuna lennufirmad tahavad oma õhusõidukitesse mahutada võimalikult palju reisijaid, loodavad nad inimesi püsti sõidutada või äärmiselt ebamugavasse inimpuslesse toppida.

Ülalt vaadates näeb istuv inimene välja nagu Tetrise mängu T-kujuline klots – õlad laiad, jalad kriipsuna ette sirutatud. Arvutimängus pole T-kujuline klots kõige tõhusam pinnatäitematerjal, kuid õnneks pole inimesed mänguklotsid. Või vähemalt seni polnud, nendib theverge.com. Prantsuse lennukiistmetootja Zodiac Seats France näeb inimtetrises oivalist võimalust, kuidas lennukisalongi rohkem sõitjaid toppida. Firma on Ülemaailmse Intellektuaalse Omandi Organisatsioonis WIPOs patentinud planeeringu "Economy Class Cabin Hexagon" ehk turistiklassi lennukisalongi kuusnurk, mida theverge.com nimetab otsekui õudusfilmist pärit läbi ja lõhki košmaarseks ideeks.

Zodiac Seatsi plaan on võtta ruumi maksimaalseks ärakasutamiseks kolmeistmelise rea keskmine iste, mis niigi on rea nigelaim, ja pöörata see 180 kraadi ümber. Nii lisandub lennuaegsele meelelahutusele kõrvalistuja näolapi vaatamise rõõm. Silmast silma suhtlusega intiimsused ei piirdu – prantslaste patendi järgi paiknevad keskmise istuja kintsud sealsamas, kus teda ümbritsevate sõitjate sõrmed. Häda naisele, kes peaks juhtuma kahe ihara ning lennureisi ajal vinti jääva meesterahva vahel istuma – nende sõrmed saavad otsekui kogemata naise-ihu käppida.

Edasi lugemiseks: