Foto on illustreeriv.Foto: TOOMAS TATAR/Postimees
Reisimine
14. aprill 2015, 13:09

Elron rattapiletit esialgu ei kehtesta, kuid palub reisijatel tipptundidel ratastega rongi mitte tulla (19)

Kui paar nädalat tagasi lekkis meediasse info nagu kaaluks Elron rattapiletite kehtestamist, siis esialgu on rongifirma sellest plaanist loobunud. Küll aga palub firma reisijatel jalgratastega tipptundidel rongidesse tulemist vältida.

"Eelmisel suvel oli rongides mitmetel väljumistel jalgrataste mahutamisega suuri probleeme, mistõttu pidime mõnel korral isegi reisijaid maha jätma,“ selgitas Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip.

"Et tänavune suvi kõigile rongisõitjaile mugavam oleks, oleme läbi kaalunud kõik võimalikud lahendusvariandid, sealhulgas ka rattapileti kehtestamise. Leidsime, et kõige mõistlikum on koputada reisijate endi südametunnistusele," rääkis Ossip, et rongifirma palub inimestel vältida jalgrattaga rongi tulemist aegadel, mil reisijaid on palju linnalähiliinidel tööpäeva tipptundidel ja kaugliinidel reede ning pühapäeva pealelõunastel reisidel.

Kuna majandusministeerium on eraldanud 12,8 miljonit eurot rongipeatutuste paremaks ühendamiseks muu kohaliku transpordiga, siis loodab rongifirma, et selle raha eest ehitatakse peatustesse ka piisavalt mahukaid rattaparklaid ning inimestel kaob vajadus rattaga rongi tuua. Ossipi hinnagul on just turvaliste rattaparklate puudumine see põhjus, miks paljud kaharattalise rongi kaasa võtavad.