Foto: Risto Mandre
Reisimine
11. aprill 2015, 08:00

Suvel saab Tallinnast otselennuga 32 sihtkohta (1)

Suvine lennuplaan on alati palju tihedam kui talvine. Tänavusel suvehooajal saab Tallinnast otse lennata 32 sihtkohta, kaasa arvatud Kärdlasse ja Kuressaarde.

"Estonian Airil on mitu juba populaarsust kogunud suvist sihtkohta, nagu Berliin, Nice, Split, München ja Pariis. Koduvedaja alustab sel suvel hooajalisi lende ka Viini ja Milanosse. AirBaltic alustab suvel samuti lendamist nii Viini kui ka Berliini. Ryanair taastab hooajalised Barcelona, Bremeni, Dublini ja Manchesteri liinid ja Vueling lendab ka sel suvel Barcelonasse," räägib ASi Tallinna Lennujaam kommunikatsioonijuht Margot Holts.

Uue tulijana alustab sel suvel Kreeka lennuettevõte Aegean Airlines lendudega Ateenasse.

Mitu firmat lisavad suvehooajal lennuplaani lisareise. AirBaltic lendab suvel Pariisi nelja korra asemel nädalas iga päev ning Riiga saab Tallinnast lennata lausa viis korda päevas. Turkish Airlines jätkab Holtsi sõnul jõulist laienemist ning hakkab Tallinnast Istanbuli lendama senise nelja korra asemel seitse korda nädalas. Lufthansa lisab Frankfurdi liinile kolmanda lennu päevas. LOT hakkab Tallinnast Varssavisse lendama kuue korra asemel kaheksa korda. Aeroflot lisas juba aasta alguses Moskvasse teise lennu päevas.

Suvel tiheneb lennuühendus saartegagi. Avies lendab Kuressaarde üheksa ja Kärdlasse 9–12 korda nädalas. "Lennuplaan on alles kinnitamisel, nii et väiksemaid muudatusi võib veel ette tulla," märgib Holts.

Kokku saab Tallinnast lennata sel suvel 36 sihtkohta 21 riigis ja reise teenindab 14 lennuettevõtet. (Allikas: Tallinna lennujaam)