Jaapani firmas Kokoro Co sündinud actroid (pildil) ei oska küll kõndida, kuid suudab neljas keeles vestelda ja saab aru üle 40 000 fraasist à la» kus mu kohtumine toimub»? Kui vestluskaaslase jutt jääb actroidile arusaamatuks, vahetab ta viisakalt teemat. Ka ei puuduvat tal huumorimeel. Tõenäoliselt asuvad uues hotellis ametisse eakamad teenindajad, sest noore naise loomulikult mõjuvat nahka on keerulisem saavutada kui vähe vanema oma.Foto: AOP
Reisimine
14. veebruar 2015, 08:00

Jaapani hotelli mehitavad robotid

Jaapanis Nagasaki prefektuuris kavandatakse hotelli Henn-na, kus teenindajateks on üksnes robotid. Administraatoritena hakkab tegutsema kolm actroidi ehk inimnäolist robotit, kes suudavad külastajatega intelligentset vestlust pidada. Käiku lastakse ka neli teenindus- ja pakikandmisrobotit, robotid koristavad ja teevad teisigi lihtsamaid töid.

CNN.comi teatel rajatakse iseäralik võõrastemaja Huis Ten Boschi teemaparki. Kahekorruselise hotelli esimene osa avatakse juba 17. juulil 72 numbritoaga, teine sama suur järgmisel aastal. "Sellest tuleb maailma tõhusaim hotell," lubab firma president Hideo Sawada, kelle sõnul on tal plaan rajada maailma 1000 sellist hotelli.