Reisimine
7. veebruar 2015, 08:00

Hotellitoas saad vaaritada ka kohvimasina ja fööniga

Konutad hotellitoas, kus pole kööki, kuid kõht lööb koduse toidu järele pilli? Veebikülg WonderHowTo jagab leidlikke nippe, kuidas pliidi, ahju ja isegi röstrita hõrgutisi vaaritada.

Kohvimasin keedab putru

Kohviaparaat on hämmastavalt mitmekülgne riist! Filtrikorvi saab kasutada aurutajana, kuuma plaati grillina, kuid kannus saab keeta ja pošeerida. Veebiväljaanne Huffington Post kinnitab, et kohvimasinaga on võimalik keeta riisi, pastat, kuskussi, kaerahelbeputru ja mune, köögivilju ja isegi kala. Isuäratavaid retsepte leiad aadressilt http://www.huffingtonpost.com/2013/04/19/coffee-maker-cooking-recipes_n_3110046.html.

Föön aitab lõkkemaiuseid teha

Kui fööniga piisavalt kaua kuuma õhku pahistada, saab valmistada ameeriklaste armastatumaid lapsepõlvemaiuseid s’mores’e. Pane täisteraküpsise peale šokolaadiruut ja kuumuta see fööniga sulama. Seejärel vajuta selle külge vahukomm ja kuumuta ka kommi. Lõpuks kata hõrgutis teise küpsisega.

NPR.comi kinnitusel on föönist koduselgi kokkamisel kasu: part tuleb enne ahjupanekut keevasse vette torgata ja seejärel seda fööniga kuivatada – nii muutub nahk küpsemisel hõrgult krõbedaks.

Triigi juustusaia ja peekonit

Pioneerilaagriveteranid teavad, et triikrauaga saab oivalised saiad röstida. WonderHowTo soovitab triikrauda ühtlasi kasutada soojade juustusaiade tegemiseks, kuid toonitab: triigitav toit tuleb tingimata esmalt fooliumiga katta. Nii ei jää toidukübemed raua külge kinni. Samal moel saab triikrauaga valmistada quesadilla’sid, peekonit, praemuna ja köögivilju.

Kempsupaberi abil valmistad suitsukala

Iisraeli sõduritele antakse sageli toiduks tuunikalakonservi. Tarkpead on õppinud seda küpsetama, kasutades õlis immutatud WC-paberit. NB! See peab olema tuunikala õlis, mitte vees. Ja mõistagi ettevaatust tulega! Ava konserv. Võta kolm kahekihilise kempsupaberi ruutu, pane ülestikku ning vajuta need konservile, nii et paber imbub õlist läbi. Vaata, et konservi ja paberi vahele jääks mõni õhuauk, muidu tekib vaakum. Hästiventileeritud kohas (st õues) süüta kõik neli paberinurka ja oota, et tuli leviks. Väidetavalt võib õline paber põleda 25 minutit – ja siis ongi toit valmis. Kui soovid mahedamat maitset, kustuta paber varem.