EESTI TÖÖTUKASSA TLNSLO: EESTI TÖÖTUKASSA : EESTI, 03APR14 Eesti Töötukassa, endla tänav 4, sm/Foto STANISLAV MOSHKOV  ÕHTULEHT Foto: STANISLAV MOSHKOV
Eesti uudised
3. veebruar 2015, 07:30

Töötukassa: uuel aastal uute teenustega (1)

Sellest aastast tegeleb töötukassa sihipäraselt 8.-12. klassi õpilastega ja laiendab nii vanaduspensionäridele kui ka tööealistele pakutavate teenuste ringi.

Kooliõpilastele (8.-12. kl) korraldavad töötukassa karjääriinfospetsialistid tööturgu ja tööelu tutvustavaid töötube, et tõsta noorte tööalast teadlikkust ning ennetada töötust.

Töötube korraldatakse koolides, aga ka mujal väljaspool töötukassat. Jätkub ka noorte, sealhulgas erivajadustega noorte mobiilne nõustamine koostöös kohalike omavalitsuste ja noortekeskustega.

Minu esimene töökoht

Ka teenus «Minu esimene töökoht» on suunatud noortele. Sihtrühmaks on 17–29aastased noored, kes  on olnud töötuna registreeritud järjest vähemalt neli kuud ega ole tööd leidnud, kellel puudub erialane haridus (on alg-, põhi- või üldkeskharidus) ja pole üldse töökogemust või on see lühiajaline (viimase kolme aasta jooksul töötanud vähem  kui aasta või üldse kokku vähem kui kaks aastat).

Teenuse sisuks on palgatoetuse maksmine ning koolituskulude hüvitamine tööandjale, kes võtab tööle teenuse tingimustele vastava noore. Tööandja peab sõlmima noorega tähtajatu töölepingu või vähemalt kaheaastase tähtajalise lepingu ning võimaldama talle vajadusel väljaõpet töökohal ja/või osalemist tööalasel koolitusel.

Töötukassa maksab tööandjale palgatoetust 12 kuu eest 50 protsenti töötaja ühe kuu töötasust (mitte rohkem kui kahekordne alampalk). Tööalase koolituse kulu hüvitab töötukassa tööandjale kuni 2500 eurot kahe aasta jooksul noore töötaja tööleasumisest arvates.

Uudiseid ka pensionäridele

Vanaduspensionär saab töö leidmiseks kasutada töötukassa abi, kui ta ei tööta ja on registreeritud tööotsijana. Lisaks karjääriinfole, töövahendusele, tööotsingunõustamisele (tööotsingu töötoas või tööklubis) ja karjäärinõustamisele võimaldatakse vanaduspensioniealisele tööotsijale vastavalt vajadusele ka tööturukoolitust, tööpraktikat ning ettevõtluse alustamise toetust ja järelteenuseid, toetatakse kvalifikatsiooni saamist, hüvitatakse tööruumi või -vahendite kohandamise kulu ning antakse vajadusel tööks vajalik abivahend.

Karjäärinõustamine kõigile

Uudis on seegi, et selle aasta 1. veebruarist võivad töötukassasse karjäärinõustamisele minna kõik soovijad, ka need, kes ei ole registreeritud töötuna või koondamisteatega tööotsijana. Täpsem info karjäärinõustamise korralduse ja registreerumise kohta avaldatakse töötukassa portaalis.