Foto: AOP
Reisimine
10. jaanuar 2015, 08:00

Rända nutikalt: tõmba reisirakendused endale mobiili

Reisimine on alati närvesööv: piletite broneerimine, kohvri pakkimine, järjekordades ootamine jne. Selleks, et sõiduga kaasnevat sebimist vähendada, on portaal digitaltrends.com toonud välja hulga mobiilirakendusi, mis võiksid igal reisisellil olemas olla.

TripIt Travel Organizerisse saab koondada oma lennupiletite, hotelli, autorendi ja restorani broneeringu, mis kujundatakse seejärel üheks marsruudiks. Oma teekonda saab jälgida mis tahes seadmest ja selleks pole internetti tarviski. Tasuta iPhone’ile ja Androidile.

SeatGurusse sisestage oma lennufirma ja lennuki tüübi nimi ning rakendus loetleb ette kõik mugavused, mis pardal on, sealhulgas Wi-Fi ja pistikupesad. Samuti tuuakse välja istekohad, mida tasuks vältida. Tasuta iPhone’ile ja Androidile.

LoungeBuddyst saab teavet peaaegu iga maailma lennujaama ootesaali kohta: seal on infot nii tasuta kui ka tasulistest pesemisvõimalustest, Wi-Fi–aladest ja kohvikutest.

Tasuta iPhone’ile ja Androidile.

Uberiga saate endale lennujaama kiiresti takso järele kutsuda (hõlmab 53 riiki). Rakenduses on näha ka autode hinnakiri ja seda teenust kasutanud inimeste hinnangud. Tasuta Androidile, iPhone’ile ja Windows Phone’ile.

Airbnb’s saab broneerida endale lähedaloleva majutuskoha kellegi kodus. Nimekirjas on üle 450 000 öömaja. Tasuta iPhone’ile ja Androidile.

Pack the Bag rakendus aitab vältida liigsete asjade pakkimist ning panna kohvrisse vaid kõige olulisemad esemed. Valikus on 650 asja 26 eri tüüpi reisi jaoks. Tasuta iPhone’ile.

Google Maps aitab teil jõuda punktist A punkti B ja näitab ka infot lennu ja hotelli kohta, samuti aitab leida lähima tualeti, söögikoha jne. Kui vajalikud kaardid on alla laaditud, saab rakendust ka ilma internetiühenduseta kasutada. Tasuta iPhone’ile ja Androidile.

Gas Buddy aitab leida teile lähima tankla. Samuti on rakenduses ka kütuse hinnad. Tasuta Androidile, iPhone’le, Windows Phone’ile ja BlackBerryle.

Peale eelnimetatute aitab reisil olles sobiva söögikoha leida Foodspotting. Sellest rakendusest leiate pilte restorani roogadest, mille on teinud neid tellinud kliendid. Samuti saate sinna postitada ka enda tehtud toidupilte, et soovitada teistele mõnda head rooga. Äpi mPassport abil leiate endale parima kohaliku arsti, haigla või muu meditsiiniasutuse kõikjal maailmas. WhatsApp Messenger võimaldab teil aga sõpradega ühenduses olla ja sõnumeid vahetada ilma SMSi eest maksmata. Rakenduse kasutamiseks on vaja internetiühendust.