Reisimine
10. jaanuar 2015, 08:00

"Toredam on ööbida tavainimese kodus kui hotellis." (3)

Ajakirja Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa kasutab reisimisel üsna mitut rakendust. Suureks abiks on talle näiteks hotellikohtade broneerimisel Booking.com ning lennupiletite otsimisel SkyScanner. "Skype Wi-Fi on minu reisirakenduste nimistust aga ära langenud, sest Euroopa piires kannatab mobiilne andmeside nüüd varasemast palju paremini kasutada."

Uutest rakendustest kiidab Roonemaa Airbnb’d, mille kaudu broneerib ta suurem osa oma ööbimistest, kui kuhugi vaja pikemaks kui päevaks-paariks minna. "Toredam on ööbida tavalise inimese välja üüritud kodus kui hotellis, sest kõik hotellid on ju tegelikult ühesugused."

Samuti on hea ka taksoteenus Uber. "Eestis see veel ei toimi, aga Euroopas olen seda kasutanud paljudes linnades ja jäänud väga rahule. Tellid auto äpi kaudu kohale ja sihtkohta jõudes käib ka arveldamine selle kaudu, pole vaja sularaha ega kaardimaksete pärast muretseda. Ütled juhile aitäh, lööd ukse kinni ja ongi kõik."

Veel üks huvitav teenus on BlaBlaCar. "Sinna saab autojuht üles panna teate, et sõidab sel ja sel ajal sellest linnast sinna, panna kirja ka n-ö pileti hinna ja huvilised saavad broneerida endale autos koha. Esiteks on see odavam kui ühissõiduk, aga teiseks ka huvitavam, sest see loob hea võimaluse kohtuda huvitavate inimestega, kes sellest riigist või linnast sulle läbi kohaliku inimese pilgu räägivad, juhatavad oma lemmikrestorani vms. Mina kasutasin seda teenust Itaalias, aga see pidavat eriti hästi toimima Hispaanias ja Prantsusmaal, aga ka teistes Euroopa riikides," teab Roonemaa.