JÄTA JOPE INFOLAUDA: Et reisimine oleks veel mugavam, pakub Tallinna lennujaam oma infolauas riidehoiu- ja hoiukarbiteenust.Foto: Tallinna lennujaam
Reisimine
27. detsember 2014, 07:00

Kasukaga päikesereisile? Jäta parem lennujaama riidehoidu (1)

Tallinna lennujaamas on riidehoid, kuhu saab jätta oma riided päevaks, nädalaks ja ka kauemaks. Seda teenust on lennujaam pakkunud juba peaaegu kaks aastat.

"Riidehoidu kasutavad valdavalt soojale maale reisijad ning keskmiselt jäetakse hoiule paksemaid üleriideid umbes nädalaks või paariks. Pakse jopesid ei taheta reisile kaasa võtta, sest need võtavad pagasis palju ruumi," ütleb Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts.

2013. aasta algul reisijate soovitusel avatud riidehoidu kasutatakse usinalt. Ühe päeva tasu on kaks eurot, nädal maksab üheksa eurot, kaks nädalat viisteist ning sellele iga järgnev nädal viis eurot. Reisijaga kaasas oleva lapse riiete hoiustamine on aga tasuta.

Samuti saab lennujaama hoiule jätta väiksemaid esemeid.

"Hoiukarpi jäetakse ka näiteks kodu- või autovõtmeid, millele tuleb järele teine inimene. Samuti asju, mida käsipagasisse ei lubata ja julgestuskontrollist tagasi saadetakse, aga reisija ei soovi neid ära visata. Näiteks vedelikud, mis on suuremad kui 100 milliliitrit (kosmeetika, alkohol), taskunoad, tööriistad jms," selgitab Holts. Hoiukarbiteenuse eest tuleb välja käia üks euro päevas.

Nii riidehoid kui ka hoiukarp asuvad Tallinna lennujaama infolauas – see on väljuvate lendude saalis enne julgestuskontrolli.