Foto: Reuters / Scanpix
Tehnika
21. detsember 2014, 17:05

SPETSIALISTID HOIATAVAD: ärge pange endast Snapchati vallatuid pilte! (4)

Snapchat on esmapilgul süütu sotsiaalmeedia rakendus, mis võimaldab saata pilte, mida näevad vaid sõbraks lisatud inimesed maksimaalselt 10 sekundit. Selle rakenduse abi saadetakse ka endast paljastavaid fotosid, kuid paraku on olemas ka rakendus, mis salvestab kõik sisse tulevad snapid ilma, et keegi sellest teada saaks.

Snapchati kasutajad saavad teha pilte ja videoid ning saata need enda valitud saajatele. Saadetavaid pilte nimetatakse snappideks ja kasutaja saab lisada ajalimiidi, kui kaua ta saab vaadata talle tulnud snappi.

Ajalimiiti saab seadistada 1-10 sekundiks ning peale ajalimiiti saadetud foto või video kustub saaja seadmest ja see kustutakse ka Snapchati serveritest.

Snapchati idee seisnebki selles, selle kasutajad saavad saata piinlike pilte või videoid ning peale vastuvõtja vaatamist kustuvad need tema seadmest.

Paraku ei teata, et on olemas ka rakendus, mis salvestab kõik sisse tulevad snapid ilma, et keegi sellest teada saaks ja internetiavarustues liiguvad failid, kus on kaustade kaupa noorte neidude poolalasti pilte ning videoid ebasündsatest tegevustest, kirjutab arvutikaitse.ee

Seega kordame veelkord üle: kõik, mis internetti satub, sinna ka jääb! Seega tuleb enne mitu korda mõelda, kui riputada internetti midagi sellist, mida hiljem võib kunagi sinu vastu kasutada.