Bangkok
Reisimine
6. detsember 2014, 08:00

Kuus turismimagnetit: kas ikka tasub sõita? (3)

Paljud maailma paigad tõmbavad turisti kui meepott mõmmi, aga mõnegi puhul neist tuleks hoolega kaaluda, kas ikka tasub sinna sõita, soovitab portaal wisebred.com ja toob välja kuus vaieldamatult populaarset sihtkohta.

Bangkok

Kuigi Tais on külastamisväärseid kohti kuhjaga, võtab suur osa turiste kursi just Bangkokile. Kindlasti ei puudu omad plussid ka pealinnal, kuid sellegipoolest kipub Bangkok – nii nagu enamik suurlinnu – turistide lootusi petma.

Soovitus: Kes on külastanud Sukhotai või Chiang Rai provintse ehk puhanud Krabil, peab Bangkokki pigem turistilõksuks.

Ateena

Kuigi Akropolise mägi oma Parthenoniga kuulub paljude nende kohtade nimekirja, kus tuleks enne surma kindlasti ära käia, ei tasu sellega siiski kiirustada: mõnetunnine ekskursioon maksab hingehinda ning pärast omal käel ringi liikudes te ka linnas midagi ahhetamapanevat ei avasta. Samas on Ateena tuntud oma tegusate taskuvaraste poolest ning tagasihoidlikkus pole kohalike narkodiilerite tugevamaid külgi.

Soovitus: Parem peatu Halkidiki või Pelopennese piirkonnas ning tee päevane väljasõit Akropolisele.

Pisa torn

Itaalias asuv kuulus torn valmis 1350. aastal, aga tänane tõhus turismimagnet hakkas viltu vajuma juba ehitamise ajal. Mõtle, kas on ikka tarvis end viltuse torni taustal pildistada? Seda enam, et keset sadu sama sooviga ringi siblivaid inimesi on vähe tõenäoline head pilti saada.

Soovitus: Toscana kanti sattudes võiksid külastada pigem Leonardo da Vinci sünnilinna Florencet.

Loch Nessi järv

Võite päris kindlad olla, et kuulus järve­koletis Nessie teile selfi tegemiseks ei poseeri. Kuigi järve on mitu korda piinliku põhjalikkusega läbi uuritud, pole vähimatki märki seal elutsevast elukast leitud. See aga ei takista tuhandeid turiste ümbruskonna tänavaid ja suveniiripoode ummistamast.

Soovitus: Kui tahad mõne Šoti mäetikujärve ääres aja maha võtta, siis palju parem valik oleks Loch Lomond, Loch Ken või Loch Awe.

Bora Bora

Muidugi sõltub kõik sellest, kuidas keegi oma puhkust veeta soovib, aga kui su eesmärk pole vaid istuda, varbad vees, hüti ees ja ookeani imetleda, siis tunned end peagi pettununa. Vahel kutsutakse Bora Borat ka Boring Boring (eesti keeles igav – toim). Prantsuse Polüneesiasse kuuluval saarel on küll uskumatult selge vesi ja valged liivarannad, kuid see on ka kõik.

Soovitus: Parem võiksid sõita Guamile, kus rannad on täpselt sama mõnusad, aga toit on palju parem. Erinevalt Bora Borast saad seal aimu ka kohalike igapäevaelust.

Buenos Aires

Kuna see on populaarne ärireiside sihtkoht, leiad end loodetud ilu asemel keset praktilist majanduslikku mõtlemist: lihtsad, et mitte öelda askeetlikud hotellitoad, keskpärane toit ja lagunevad majad. Ning muidugi kõrge kuritegevus.

Soovitus: Selle asemel võiksid sõita Columbia suuruselt viiendasse linna, UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud Cartagenasse või Peruu pealinna Limasse.