Suvel lapsi lõbustanud koeratüdruk Lotte ootab külla ka jõulude eel.Foto: LAURA OKS
Eesti uudised
4. detsember 2014, 15:57

Jõulumaad avavad uksi

Esmaspäeval alustab jõulumaa Pärnumaa keskkonnahariduskeskuses, jõuluehteis Lottemaa ootab lapsi 13. detsembrist.

Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse jõuluprogrammis mängitakse lastele kaks korda päevas jõuluetendust „Väikese jääkaru imeline maailmareis”, mille on lavastanud Kaili Viidas Endla teatrist, näitlejateks Lauri Kink ja Jaanus Mehikas. Samuti on tulekul töötoad, kus vaadeldakse virmaliste salapärast maailma, uudistatakse Karu unetuba, külastatakse Karu suguvõsa kokkutulekut, kaunistatakse piparkooke, meisterdatakse jõulupakke ja -kaarte. Avatakse ka jõulupostkontor. Keskkonnahariduskeskuses on jõulumaa avatud 20. detsembrini. Töötubadesse ja etendusele palutakse huvilistel end kirja panna aadressil [email protected].

Jõuluehtes Lottemaa ootab lapsi külla järgmise nädala laupäevast. Seal esitatakse iga päev jõulunäidendit, mille on kirjutanud Janno Põldma. Lapsed saavad mängida Lotte, Bruno ja Albertiga. Kassiisa Mati juhendamisel võib mõõtu võtta talispordialadel ning jänesepaps Adalbert abistab lumeleiutiste tegemises. Jõulumaa on avatud 21. detsembrini tööpäeviti kella 10–15 ja nädalavahetuseti kella 12–17.

Aga juba laupäeval kella 11–16 peetakse Pärnu keskuse kolmandal korrusel jõululaata, kus on müügil suures valikus mahetooteid ja jõulukinke. Soovijad saavad kaasa lüüa piparkookide kaunistamises, kingimeisterdamistöötoas, proovida õnne loterii-allegriis ning lugeda päkapikule salmi.