Pilt on illustreeriv.Foto: TEET MALSROOS
Reisimine
10. november 2014, 08:25

Eestis peatus rohkem turiste kui mullu samal ajal, suureneb Aasiast reisijate arv

Majutusettevõtetes peatus septembris 233 000 turisti, mis oli 4% rohkem kui eelmise aasta septembris, teatab Statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

Septembris peatus majutusettevõtetes 156 000 välisturisti, mis oli 2% võrra rohkem kui eelmise aasta septembris. Naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt saabus 57% välisturistidest. Soome turiste oli majutusettevõtetes 3% rohkem kui eelmise aasta septembris, samas Venemaa ja Läti turiste vastavalt 10% ja 3% vähem.

Samuti peatus majutusettevõtetes rohkem turiste Saksamaalt, Suurbritanniast, Norrast ja Leedust. Rootsist ja Poolast saabunud turistide arv vähenes. Jätkuvalt suurenes Aasia riikidest saabunud turistide arv, septembris oli neid 30% enam kui aasta tagasi samal kuul.

Ligi kolmveerand majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas. Populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Pärnu ja Tartu linn, kus peatus vastavalt 7% ja 5% majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest. Enam kui kaks kolmandikku välisturistidest olid puhkuse- ja veerand tööreisil.