«Paljudes riikides, eriti Aasias, on pesupesemisteenus hotellides nii odav, et mugavam on reisida vähemate riietega ja lasta need vahepeal lihtsalt pesta ja triikida.» Ajakirja Diivan peatoimetaja Silvia Pärmann.
Reisimine
2. november 2014, 10:00

"Sageli piisab vaid šikist särgist, et luua elegantne välimus." (4)

"Pakkimisteooriaid on palju, aga üldiselt kipub paika pidama, et kohvrisse mahub rohkem asju, kui need korralikult panna ja mitte lihtsalt läbisegi loopida," ütleb ajakirja Diivan peatoimetaja Silvia Pärmann, kes ei püsi kuudki kodus paigal.

Linnapuhkusele minnes peab Silvia Pärmann tähtsaks mugavaid jalanõusid. Vältimaks ebavajaliku kaasa võtmist, soovitab ta välja uurida, mis hotellis olemas on. "Sama kehtib vihmavarju kohta. Vaadake mõnda usaldusväärset ilmaprognoosi ja mõelge läbi, kui tihti vahetaksite kodus olles sama ajaga riideid," on tema sõnul nii lihtne vältida igaks juhuks asjade kaasatassimist.

"Õhtusöökide puhul tasuks välja selgitada näiteks restorani Facebooki lehe kaudu, mis meeleolu seal tavaliselt valitseb ja mida külalised kannavad. Sageli piisab vaid kõrvarõngastest või šikist särgist, et piisavalt elegantne välimus luua."

Tööreisile minnes tasuks aga endale selgeks teha, milliseid kohtumisi see kaasa toob. "Kui aeg möödub ainult kontoris või konverentsil, pole riietega mõtet üle pingutada. Kaks päeva võib kindlasti käia sama ülikonna või kostüümiga, vahetades särki, lipsu või aksessuaare," õpetab Pärmann.

"Kui olete harjunud trennis käima ja sellest rõõmu tundma, siis ei maksa tööreisi ajal selles pausi teha ja tuju rikkuda lihtsalt väiksema pagasi nimel. Need asjad lihtsalt tuleb kaasa võtta. Küll aga võib kindlasti maha jääda muidu spordisaalis kaasas käiv rätik jms asjad, mis hotellis kindlasti olemas on."

Esimesel ööpäeval vajalik mahuta käsipagasisse

Samamoodi on nädalasele päikesereisile minnes.

"Kui on plaanis olla basseini ääres või looduses, ei ole mõtet kolme kokteilikleiti kaasa võtta. Ja kui kleit või särk on vaja selga panna ainult õhtusöögi ajaks ja muidu möödub päev rannas, siis ei pane teile tõesti keegi pahaks, kui samu riideid mitu õhtut järjest kannate. Igal õhtul paar tundi kandmist ei määri ühtegi riiet nii väga ära, et seda paar korda järjest kanda ei võiks," kinnitab naine.

"Paljudes riikides, eriti Aasias, on aga pesupesemisteenus hotellides nii odav, et mugavam on reisida vähemate riietega ja lasta need vahepeal lihtsalt ära pesta ja triikida"

Puhkusereisiks pakkides soovitab Pärmann mahutada käsipagasisse aga kõik, mida esimesel 24 tunnil vaja läheb.

"Muidugi kompenseeritakse kaduma läinud pagas, aga kes tahaks napist puhkuseajast veeta kohe alustuseks mitu tundi valides ja ostes asju, mis tegelikult on olemas ja mis ööpäeva jooksul tõenäoliselt ka kohale jõuavad. Ehk et väike pudel päevituskreemiga, päikeseprillid, ujumisriided ja vähemalt puhas pesu, särk ja kleit ning paar lahtiseid kingi võiks päikesepuhkusele minnes olla ikkagi käsipagasis," ütleb ta.