Tallinna lennujaama plussidena märgiti ära raamatukogu.Foto: Tairo Lutter
Reisimine
25. oktoober 2014, 19:00

Tallinna lennujaam parimate hulgas

Euroopa lennujaamadest on parimad magamisvõimalused Amsterdami Schipholis, selgus portaali Sleeping in Airports küsitlusest. Esikümnesse mahtus ka Tallinn.

Amsterdami lennujaama juures rõhutati selle õdusust ja puhtust, samas suurt osa vastajaist häirisid seal parasjagu käivad ümberkorraldused. Plusspunkte lisasid Schipholile magamiskabiinid, pehme mööbliga puhkenurgad, raamatukogu, kino, kasiino ja Rijksmuseumi n-ö lennujaama filiaal. Samuti tunnustati sealseid söömis-, ostlemis- ja pesemisvõimalusi, ühtlasi peeti tähtsaks tasuta wifit.

Teise koha pälvinud Helsingi lennujaama suurimaks plussiks transiitreisijate silmis osutus Kainuu lounge. Vantaal kuluks ära ka tasuta pilatese- ja joogatrennid, kohalikku kööki esindav hooajarestoran ning "tükike" Soome tüüpilist loodust, mille taustal end pildistada, selgus korraldatud küsitlusest. Kui ükski neist mõtetest ellu viidaks ja ka turistiklassi reisijad duši alla pääseksid, võiks Vantaast vastajate arvates saada Euroopa parimate ööbimisvõimalustega lennujaam. Pingerea kolmas ehk Müncheni lennujaam pälvis tunnustust nii oma hea logistika kui terminalis 2 asuva avara magamissalongiga. Samuti pälvisid ohtralt kiidusõnu kohalik pruulikoda, minigolf ja spaa. Tänavu augustis sai lennujaamas juba neljandat aastat isegi surfata ja palmirannal päevitada.

Zürichi ja Porto järel kuuendaks tulnud Tallinna lennujaama plussidena märgiti ära raamatukogu, mõnusalt sügavaid tugitoole, tasuta wifit ja tahvelarvuteid ning abivalmis personali. Esikümnesse mahtusid veel Praha, Frankfurt, Kopenhaagen ja Oslo.