Foto: Panthermedia/Scanpix
Reisimine
7. september 2014, 13:00

Kuus asja, mis ei lase sul lennukis hulluks minna (2)

Tüütu kohvripakkimine, ärev turvakontrolli ootus, jalututele kehaväänajatele mõeldud istekoht – pole ime, et lennureis närvid krussi ajab. Wisebread.com jagab soovitusi, kuidas 10 000 meetri kõrgusel mõistuse juurde jääda.

Kõrvatropid või mp3-mängija

Oled just magusasse unne vajunud, kui kapten prääksatab kõlaris, milline on õhutemperatuur või mis linna kohalt parajasti üle lendate. Abi saad kõrva­troppidest või mp3-mängijast, mis summutab nii valjud teadaanded kui ka nutta üürgavad tited.

Uneprillid

Mõnes lennukis on iga peatoe taga videoekraan, mida kinni ei pandagi. Isegi kui sa ei taha filmi või telekat vaadata, pead taluma terve lennu vältel lennufirma animeeritud logosid või reklaame. Lisaks on ekraan nii ere, et ei lase magada. Siin on heaks abiliseks mõnusast pehmest kangast uneprillid, mis aitavad silma looja lasta.

Lahustuv kohv

Ka maailma kõige kvaliteetsematest kohviubadest ei tule kümne kilomeetri kõrgusel halli veega keedetuna jooki, mis vääriks kümne minuti pärast kempsu minekut. Võta kaasa omaenda lahustuv kohv ja palu vaid kuuma vett. Tänapäeval leidub vägagi hõrku lahustuvat kohvi ning seda pakuvad kaasaostmiseks ka sellised menukad kohvikuketid nagu Starbucks.

Energiabatoon

Kui sul veab, viskab stjuardess sulle reisi kestel pakikese soolakringleid. Harjuta püüdmist! Aga kui see hõrgutis sind ei rahulda ja sa ei taha mõne toekama ampsu eest hingehinda maksta, pista reisikotti energiabatoon. See peletab suurema nälja. Paremates energiabatoonides on piisavalt ka valku, et sa lõunasöögi ajani vastu peaksid, seevastu müslibatoon varustab sind vajalike kiudainetega, mis aitavad reisil kõhtu korras hoida.

Valuvaigisti

Lennureis on niigi kurnav, peavalu pole sul küll vaja. Paar tabletti aspiriini või mõnd muud valuvaigistit rahakoti vahel võivad pikal ja rahvarohkel lennul lausa elupäästjaks osutuda.

Raamat

Lennureis on parajalt kaootiline olukord, milles aitab korda luua väärt raamat – või kaks. E-lugeriga võid lennukisse kaasa võtta kas või terve raamatukogu. Nii et pigem reisida ilma hambaharjata kui mõnusa lugemisvarata!