Puhkama tasub lennata näiteks Mumbaisse. Pilt on illustreeriv! Foto: AFP
Reisimine
29. juuni 2014, 08:00

Sõida Tokyosse ja hoia eemale Mumbaist

Kindel valik on Tokyo, talle järgnevad New York ja Barcelona, arvavad ligi 50 000 reisiportaali TripAdvosor.com külastajat. Seevastu maailma halvimateks sihtkohtadeks valisid nad Mumbai, Punta Cana ja Moskva.

Maailma suurim reisiportaal Trip­Advisor saatis küsitluslehed kõigile, kes eelmisel aastal olid kirjutanud portaalis arvustuse mõne hotelli, ­restorani vms kohta. Pingeritta pandi 37 linna ehk ainult need, mille kohta avaldas arvamust vähemalt 300 inimest.

Hinna ja pakutava suhe on parim ehk kulutada on kaval Budapestis, Lis­sabonis ja Hanois. Parimad hotellid ootavad Dubais, Cancunis ja Bangkokis ning gurmaanid võiksid sammud seada New Yorki, Kaplinna ja Tokyosse. Šopahoolikutel aga tasuks sihtkohaks võtta Dubai, New York ja London ning kellel reisikaaslast parasjagu käepärast pole, tuleb ka üksi probleemideta toime Singapuris, Tokyos ja Viinis. See-eest lastega on kindel valik Stockholm, Singapur ja Kopenhaagen ning kohalike abile võid alati loota Tokyos, Kaplinnas ja Lissabonis. Peoloomade paradiisiks osutusid oma ööeluga New York, London ja Tokyo.

Samas maailma halvimaks sihtkohaks kuulutati Mumbai Indias, sellele järgnesid Punta Cana Dominikaani Vabariigis ja Venemaa pealinn Moskva. Pigem negatiivses kui positiivses mõttes märgiti ära ka Sharm el Sheikh Egiptuses ja Marrakeshi Marokos.

Kõige hullemad hotellid ootavad Moskvas, Rio de Janeiros ja Brüsselis ning kõige kehvemini saab süüa Punta Cana, Moskva ja Marrakeshi restoranides. Marrakesh, Moskva ja Mumbai torkavad silma ka kõige muu kui peresõbralikkusega. Šopahoolikud võiksid Punta Cana, Moskva ja Rio de Janeiro parem üldse unustada, sama soovitus kehtib peoloomadel Marrakeshi, Punta Cana ja Hanoi suhtes. Tänavate räpasuserekordid kuuluvad Mumbaile, Marrakeshile ja Bangkokile.