Jõehobu pani turismireisil viibivad tädid rõõmust kilkama. Foto: AOP
Reisimine
3. mai 2014, 08:00

"Uskumatu vaatepilt: öösärkides prouad kilkasid ja tegid jõehobust pilte, hotelli turvamees näitas taskulambiga valgust!" (11)

Vahel võivad eestlased puhkusereisil lausa kummaliselt käituda

"Päeval oli olnud juttu, et kõige ohtlikumad loomad Lõuna-Aafrikas pole mitte lõvi ja leopard, vaid jõehobu, kelle rünnakuis hukkub kõige rohkem inimesi," jutustab reisijuht Ervin Org, kellele järgnev öö meeletuna meelde jäi. Tublisti pärast südaöötundi kuulis ta hotelli hoovist summutatud müdinat ja kilkeid. "Melu taustaks käis kummaline heli – monotoonne ja sügav krõmps!"

Kui Germalo Reiside reisijuht hotellitoa rõdule hiilis, et näha, mis hoovis toimub, oli ta rabatud:

"Uskumatu vaatepilt: minu grupi öösärkides prouad kilkasid ja tegid jõehobust pilte, hotelli turvamees näitas taskulambiga valgust!"

"Lubja-Luuled oskavad ka kõnnumaal ära kaduda."

18 aastat reisijuhi ametit pidanud Ervin naerab, et Elephant Lake hotelli basseini äärde oli jõehobu tulnud muru näksima, sealt ka see monotoonne ja sügav krõmps, ning sestap tema reisigrupi naised suure looma ümber keksisidki.

"Nad nägid ses sügavas öös tõepoolest välja kui inglikesed kesapõllul või Vaasalinna väiketondid," jutustab Ervin, kellele ootamatu vaatepilt, kus jõehobu inglikesi iga hetk rünnata võinuks, südamerabandust kaasa ei toonud.

"Neil oli ju taskulambiga turvamees kaasas, järelikult olid nad turvatud!" viitab ta mehele, kes turvamise kõrvalt ka valgustaja rolli täitis.

"Mida suurem grupp, seda mobiliseeritum," ütleb Ervin ja lisab, et tema Lõuna-Aafrika reisidel pole õnneks keegi elevantide päntajalgade alla jooksnud.

"Hulljulged elevandi jalge alla ronijad ei tulegi minusuguste kaagutajatega reisile, sest teavad, mis on keelatud, mis mitte," naerab ta.

Edasi lugemiseks: