Pikk lennureis võib tekitada igavust.Foto: PantherMedia / Scanpix
Reisimine
13. aprill 2014, 12:08

5 nõuannet pika lennureisi üleelamiseks (13)

Pikad lennureisid on teatavasti väsitavad, sest kaua tuleb paigal istuda, lennukis on kitsad olud ja kuiv õhk. Sestap tasub meelde jätta tripit.com viis soovitust pika lennureisi parimaks üleelamiseks.

Vali õige istekoht.

Just pikal reisil oleks parim oma lennupunktid ära kulutada end turistiklassist äriklassi ümber registreerides.

Kui punkte pole nii palju kogunenud, siis tasub näiteks aegsasti otsustada, kas istuda akna alla või vahekäigu äärde.

Aknaalune koht võib küll tunduda privaatsem, sest seal ei pea teisi endast mööda laskma ja saab segamatult tukkuda, kuid kui endal on kombeks sageli tualetis käia, on akna alt välja pugeda kindlasti tülikam.

Kui lennufirma veebis end lennule registreerides istekohta valida ei luba, mine varakult lennujaama – just esimesed saavad veel valida, kuhu istuda.

 

Lennukis venita ja võimle.

Et pikal õhusõidul lihas- ja liigesvalu ning liigeste suremist ennetada, tuleb kitsastele oludele vaatamata end venitada ja painutada.

Nii püsti seistes jalgade kordamööda kõverdamine ja sirutamine kui ka kummardamine varvasteni või kükitamine aitavad hästi. Sügav sisse-välja hingamine sealjuures samuti.

 

Joo piisavalt vett.

Joomisega on kaks valikut: kas kannatad veepuudust või tarbid vedelikku ohtralt ja jooksed pidevalt tualeti vahet. Kuid jooma peab.

Juua tuleb väikeste lonksudena iga kümnekonna minuti järel. Peale vee soovitatakse lennureisil juua ka näiteks kookospiima. Kuigi vee joomine aitab säilitada ka naha niiskustaset, ei tee ka spetsiaalsed pihustid halba.

 

Koosta tegevusplaan. Reeglina möödub lennu esimene tund märkamatult, aga pärast seda hakkab aeg venima. Aja kulgu aitab kiirendada kindel tegevusplaan: tee mõni tund tööd, mõni tund vaata filmi, mõni tund maga.

 

Võta kaasa nn ellujäämise abipakike. Sellesse kuuluvad kaelapadi, väike tekk või fliis, väike snäkk, ravimid peavalu, südamepöörituse vms jaoks, käte puhastamiseks niisked taskurätid, mürasummutusega kõrvaklapid, tahvelarvuti, raamat või ajakiri lugemiseks, veepudel, pehmed sokid ning hügieenitarbed (hambahari, näoniisutusvahend, deodorant).