Foto: PantherMedia / Scanpix
Reisimine
16. veebruar 2014, 09:21

Kas ka sina teed perepuhkuse planeerimisel need 9 viga? (8)

Perepuhkuste eel kipuvad ootused ja lootused eriti kõrged olema, kuid mis on lõppude lõpuks reaalsus? Veebileht oldmanscavechalets.com toob välja üheksa suurimat viga, mida kiputakse tegema perepuhkuste planeerimisel.

Ebareaalsed ootused. Eks see ole lihtne tõde, et kunagi ei tasu oma ootusi liiga kõrgeks ajada. Sinu puhkus on ilmselt tore, kuid ei ole välistatud, et pead tegelema laste tervisemurede, rikkis auto või millegi sarnasega.

Laste plaanist välja jätmine. Perepuhkuste puhul tuleb kõikide pereliikmetega arvestada. Oma puhkusetegevuste valimisel on oluline arvestada ka laste soovidega ning sellega, kas tegevused on neile jõukohased.

Liiga palju tegemisi. Ära liiga palju planeeri, sest lapsed ei pruugi suutelised olla tormama ühest kohast teise. Eriti veel, kui nad on pisikesed.

Tagastamatute piletite ost. Perepuhkuste puhul on paindlikkus oluline võtmesõna. Tagastatavad lennupiletid või ekskursioonipääsmed võivad küll olla kallimad, kuid iial ei või teada, mis võib enne reisi teil ette tulla.

Ebasobivate ööbimiskohtade broneerimine. Kuna reisid lastega, siis tuleb taas põhjalikult läbi mõelda, kus on neil mugavam.

Vähene suhtlus. Reisiteemal tuleb pereliikmetega aktiivselt suhelda, et kuulda, mida nemad asjad arvavad. Räägi neile plaanist ja sellest, mida neilt oodatakse.

Ülepakkimine. Kindlasti oled ise ka näinud lennujaamas neid, kes ei jõua oma kohvrit vedadagi, sest see on asjadest pungil. Mõtle nüüd ilusti üle, kas sul on kõiki neid asju vaja, mida tahad kohvrisse suruda. Vaevalt. Sa ei lähe ju välismaale elama.

Liigsete suveniiride ost. Suveniirid jäävad sulle meenutama sinu imelist puhkust. Teisalt jäävad need lihtsalt koju tolmu koguma ning võtavad kohvris lisaruumi. Seega mõtle üle, milliseid ja kui palju suveniire sa tahad. Mõttetut pahna ei ole ju vaja.

Lõõgastusaja puudumine. Puhkus küll, kuid on vaja ka hetke, mil puhkusest puhata. Võta vähemalt üks päev, mil ei pea midagi vaatama jooksma. Ka lapsed hindavad kindlasti seda, kui saavad mõne päeva voodis vedeleda.