Foto: Kuvatõmmis / YouTube
Tehnika
28. jaanuar 2014, 09:53

Video!

EMT: nutiseadmetes annavad tänavu tooni 4G ja Windowsi operatsioonisüsteem (3)

Alanud aastal annavad mobiilset internetti võimaldavate seadmete müügis tooni kiiret 4G internetti võimaldavad seadmed, mille osakaaluks prognoosib EMT nutiseadmete kogumüügist 60 protsenti.

EMT poolt müüdud kõikidest telefonidest moodustasid nutitelefonid eelmisel aastal 75 protsenti, sh aasta viimasel kuul 80 protsenti. Müügi esikümnes mudelite arvestuses oli seitse nuti- ja kolm tavatelefoni.

"Eelmisel aastal müüdud nutitelefonidest oli keskmiselt veerand 4G toega, kasvades aasta alguse vaid mõnelt protsendilt detsembri seisuga 41 protsendini," lausus EMT seadmete müügi osakonna juhataja Ardi Ratassepp. "EMT on katnud kogu Eesti kiiret mobiilset internetti võimaldava 4G võrguga ning ka sobivate seadmete valik on oluliselt laienenud, sellest tulenevalt prognoosime tänavu 4G-toega seadmete osakaaluks juba 60 protsenti."

Teise tooniandva trendina iseloomustab Ratassepa sõnul seadmete müügi turgu tänavu uute nutikasutajate lisandumine niinimetatud traditsioonilisi telefone kasutavate inimeste arvelt. Seda tänu tarbija ees üha laiemaks muutunud valikule kvaliteetsetest seadmetest, mis on nii hinnalt kui kasutusmugavuselt sobivad ka esmakordsele nutikasutajale.

"Viimase aasta jooksul on toimunud nihe ka nutiseadmetes kasutatavate operatsiooniseadmete osas ning juba praegu näeme, et märgatavalt on tõusnud Windowsi operatsioonisüsteemi osakaal," lausus Ratassepp. "Sama trendi on näha ka teistes Euroopa riikides mujal maailmas, kus varasema "kindla kolmanda" Windowsi positsioon on tugevnemas."

Eelmise aasta lõpu seisuga oli EMT poolt müüdud nutitelefonidest populaarseim tarkvaraplatvorm Android 76 protsendiga, millele järgnesid iOS 12 ning Windows 9 protsendiga. Samas 2013. aasta kolmandas kvartalis oli populaarsuselt teine operatsioonisüsteem Windows, mis seoses uue Iphone 5S ja 5C müügile tulekuga kaotas neljandas kvartalis oma positsiooni IOS-le.