Gustav Adolfi GümnaasiumFoto: STANISLAV MOSHKOV
Tehnika
30. detsember 2013, 15:29

Ainulaadne pilootprojekt: GAG hakkab õpilasi elektrooniliselt tundi registreerima (3)

Gustav Adolfi Gümnaasiumi (GAG), ID Networki, Samsungi ja Tele2 koostööna alustab kool jaanuaris esmakordse pilootprojektiga: õpilased registreeritakse tundi elektroonilise õpilaskaardiga. See säästab oluliselt õpetajate aega ja võimaldab lapsevanematel reaalajas infot saada.

Rakenduse töötas välja Eesti firma ID Network ja see töötab üle NFC ehk lähiväljaside.

GAG-i direktori Hendrik Aguri sõnul peaks rakendus säästma igast tunnist vähemalt viis minutit kohalolijate ülesmärkimise ja e-kooli sisestamise aega.

"Pilootprojekt algab jaanuaris ja kestab kooliaasta lõpuni. Praegu on Samsungi tahvelarvutid ja Note nutiseadmed koos Tele2 ühendusega juba ootele seatud. Põnevil on nii õpilased kui õpetajad. Samuti on ka vanemal võimalik edaspidi reaalajas näha millal ja mis tunnis tema laps osales," ütles Agur ja lisas, et edaspidi laiendatakse e-õpilaskaardi funktsioone veelgi.

Sama projekti raames lisatakse õpilaskaardile pilveprintimise võimekus, õpetajad saavad kasutada dataprojektorit üle wifi võrgu ja käivitada e-õppematerjale.

ID Networki asutaja ja tegevjuhi Toonio Michelise sõnul kasutatakse elektroonilist õpilaskaarti praegu koolibussis, ühistranspordis, koolisööklas, õpilaskapi avamiseks, koopiate tegemiseks ja mitmeteks muudeks võimalusteks.

"NFC tehnoloogia on olemuselt lihtne ja töökindel ning seni pole teiste funktsioonidega suuremaid tõrkeid esinenud. Gustav Adolfi ja ka mitmes teises koolis kasutatav elektrooniline õpilaspilet on maailmatasemel ning ka sellisel moel tundidesse registreerimine teadaolevalt lähiriikides esimene omalaadne projekt," ütles Michelis ja lisas, et suure tõenäosusega saab sellest tulevikus üldine standard.