Reisimine

Austraaliasse tööle: kahe minutiga võib töökoht läinud olla (66)

LISA KOMMENTAAR

naine 2810. jaanuar 2015, 15:48
No kindlasti noored, kui on selline hea võimalus maailma näha siis tuleb seda ka kasutada. Ma ei imesta ka et Eestist tahetakse ära minna kui inimesed nii negatiivse ja sapise suhtumisega on sellistesse asjadesse. Ise tahaksin ka minna kuid ei kujuta ette kuidas seda oma lähedastele selgeks teha, sest ka nende suhtumine kipub selline olema!
take it easy - kohalik4. veebruar 2014, 13:21
armas inimene miks sa arvad et asi on ainult rahas? Miks ma peaksin oma 1000 eurot võtma ning sellega eestis firma alustama, kui ma olen veel noor ning eelistan näha natuke teistsugust elu kui seda, mis mind ootab eestis ees järgmised ( loodetavasti )mitukümmet aastat? Mina olen küll olnud austraalias kõigest mõned kuud kuid need inimesed kellega ma siin kohtunud olen ning see teistsugune elustiil ei ole kõigest raha peal väljas. Mul on olnud tõesti siin tulnud ette korrad kus on reaalselt 100 taala taskus kuid see ei loe praegu. Loeb see et ma elan oma elu parimat aega ning naudin seda mida eestis võib-olla nii laialdaselt ei näe. Sa ei kohtu eestis nende inimeste ning nende põhimõtetega keda sa siin reisimas näed. Igaüks teeb siiski seda mida ta soovib ning ma ei näe põhjust miks peaksid sina kellegi üle kohut mõistma selle üle kuhu tema oma raha paneb. No hard feelings and auss is amazing :)
K3. veebruar 2014, 20:50
Mis taunihaiged siia kokku on tulnud kommenteerima?
Mõni inimene ei saa austraalias hakkama ja laseb vanemal lennupileti osta, siis see ei tähenda, et kõikidel nii oleks! Ja miks ei võiks ma kirjutada reisibüroodele, et nad leiaksid odava pileti? Kui mul raha on, kas pean siis sellepärast kõige kallima ostma? Isegi klienditeenindaja kuskil tanklas teenib nädalas rohkem kui enamiku kuu palk on. Ja ikka on need inimesed orjad kes lähevad parema elu peale, et midagi endale lubada ja reisil käia? Isegi väheste kogemustega inimestele makstakse seal inimliku palka, aga siin Eestis makstakse sulle ehituse peal 3,2€ ja mine tööta siis -20ga väljas, mina "orjan" pigem Austraalias 30 kraadilises kuumuses, tehes tööd mis mulle meeldib.
Ja palun minge "orjake" siis siin Eesti põldudel, tehke siin tööd kuu aega ja vaadake kas saate üürid makstud, süüa osta jne?! Olen siin Eestis olnud juba paar kuud, aga normaalse palgaga tööd pole leidnud. Mis on normaalne palk? Normaalne palk on minu arvates see, et saaksin maksta oma arved. Selle peale ütlevad paljud muidugi, et peab ennast üles töötama. Noo hallo kosmos!?!! Kaua sa ennast üles töötad kui peale arvete maksmist jääb umbes 70 eurot alles, et süüa osta ja transpordi eest maksta, et tööl käia.
Malinka11. jaanuar 2014, 12:35
Tõesti , kui keel pole suus siis ei ole mõtet üldse minna; või ikka seal kohal on võimalik ära õppida?
Karin3. jaanuar 2014, 03:39
Vägisi jääb mulje, et kui isegi Eestis oleks palk kõrgem, siis ikka kiputakse mujale.
See on lihtsalt eksootika ja põnevuse janu.
Kat2. jaanuar 2014, 13:50
Mnjah,,,Mul tuttava tuttav läks ka sõprade pundiga Austraaliasse...niisama reisima,,ja ka tööd tegema...Seda ma kahjuks ei tea,,kuidas neil selle tervisekindlustusega oli,,Aga kutt sai mingi naha-haiguse,,ja,,,eesti arstid on võimetud aru saama-millega tegu...Kutt saadeti suure hädaga Eestisse tagasi,,ja nüüd siis soiub sin ja jookseb spetsialisteide vahet juba üle poole aasta,,,Jumal teab,,mis 10-jalgne teda hammustas,,või mida iganes,,,,Nii et,,vaadake ette,,
Kärt1. jaanuar 2014, 21:45
Juhiloa osas on valeinfo - ei pea vahetama Austraalia omaks. Võiks ikka fakte kontrollida.
BOT1. jaanuar 2014, 14:08
Ma võin ju eksida, kuid kas sellised viljakorjajad ja kaevurid pole mitte kõige madalama taseme töökohad, kus mitte mingeid eelnevaid teadmisi vaja pole ning iga loll saab hakkama? Kui jah, siis võib selline töökoht mitte ainult 2 minuti, vaid isegi 2 sekundiga läinud olla.
Teine küsimus - kas tasus Eestist paar tuhat kilomeetrit lõunasse sõita, et hakata võõral mandril neegriks?
Reisikindlustus jah1. jaanuar 2014, 10:12
naised peavad igale poole väljamaale tööle minnes oma reied ära kindlustama.
to k31. detsember 2013, 19:12
Väga nõme on tõesti oma kodumaad maha teha. Ei saa sellistest inimestest aru.
k30. detsember 2013, 17:34
Viibin ise ka praegu Perthis ning olen siin nii palju kohanud eestlastest rullnokkasid, kes nüüd Soome asemel siia ronivad, teenivad kuskil farmis mingi raha kokku ja lähevad koju seda maha jooma. Samal ajal on eestlaste (muidugi mitte kõigi) suhtumine Eestisse nii vastikuks muutunud, et täiesti piinlik hakkab. Olen päris tihti kuulnud, et sinna "auku" enam tagasi ei lähe, siin saab pappi nagu muda jne. Kõik teavad, et Eesti palgad ei ole mingid rahamäed, aga samas ei tohiks ikkagi enda kodumaad nõnda maha ka teha.. Kodu on ju kodu. Muidugi on tore, kui inimene saab kogemust ka välisriigis töötades ja silmaringi arendades, kuid sellist asja ei tasu loota, et terve elu lased koolis lebo selle plaaniga, et ah nkn tõmman aussi pappi teenima. Isiklikult austan ka julgeid ja pealehakkajaid inimesi, kuid ei tasu arvata, et Eestis ei anna midagi ära teha. Hari ennast piisavalt, et leida endale töö, mida armastad, ning leiad õnne ka kodumaal. Kogemuseks muidugi austraalia vahva :) aga see on riik nagu iga teine, ning ei tasu loota, et lennujaama tuleb buss, mis sind otse tööle viib. paljud asjad mängivad siin olulist rolli ning tuleb arvestada, et backpackereid on rohkem kui inimesi. Edu kõikidele, kes selle tee ette võtavad, aga tulge ikka koju tagasi!
...30. detsember 2013, 14:19
Mina isiklikult leian et mul on piisavalt "andeid" ja seetõttu leiangi et mul pole mõtet elada ühe kohapeal kui võin avastada maailma... mis selle peale kostad?
Kuid nõustun ka sinuga, kodukohas kisubki asi üksluiseks kui üht sama asja teha. Ma olen tööd teinud eestis kui ka mujal ning leian, et Eesti ei ole parim koht selleks, et end vabalt tunda kuid Eestis(kodus) on siiski hea vahelduseks olla!
njh30. detsember 2013, 10:04
Vahe on selles, et eestis elavad inimesed närviliselt ja peavad muretsema homse pärast. Aga mina kes haussis pole käind arvan et seal su närvid puhkavad ja isegi vähesega ollakse õnnelik. Võimalust on siis kasutage seda ikka
Usa mees30. detsember 2013, 02:25
Las rügavad mis teil sellest. Orjus on kõigis riikides, vahe on vaid kui palju sa seda tunnetad töökohal. Oma lapsi kuhugi ei saadaks,kui nad just ise ei taha reisida. Mul noorim tütar 14 aastane teenib internetis iga päev 1 tund tööd tehes,1400 Us kuus,vanemad plikad mitte alla 3K.Selle lennukipileti raha eest saaks kodus laua taga teenida , nii,et 3 aasta pärast võid puhata Austraalias turistina mitu kuud. On üldteada tõde et kui ajud ei vaarita,siis vaaritavad käed....
tuu neiu Teele / 12:25, 29. dets 2013 30. detsember 2013, 00:38
sa vanamoor..mine kõdune ise!!
andre 29. detsember 2013, 22:15
kui poleks nii vana läheks kohe sinna nüüd pean Euroopaga pirduma. noorte sõprade järgi võin otsustada kui oskad yes and no ja vähe sebida on töökoht olemas
loog29. detsember 2013, 21:25
loogiline ka, et jääb tööst ilma kui iga minut pilti teeb töö ajal
oll29. detsember 2013, 21:08
olen 6 aasta soomes saan 16 eur tund ja olen eluga rahul ja ei kisu nii kaugele tóóle....soomes kui tuleb kopp ette võin iga nädal eesti sõita////
Kata29. detsember 2013, 21:02
Väga mõnus ja asjalik lugemine :) Lisan omalt poolt veel (oma kogemusele tuginedes), et tööd on võimalik saada ka Lonely Planetist võetud telefonile helistades :) Hakkamist peab seal maal olema, siis ei ole miski võimatu!
to lihtne29. detsember 2013, 20:06
Aga miks inimesed ei käi koolis ja õpi endale selgeks ametit, kus makstakse 20-40 Eurot tunnis? Kas Austraaliasse minnakse tööle, kuna seal saab algharidusega ja mittemidagi teha oskav inimene tööd banaanikasvanduses,kus teenistus on 20 AUD/tund? Selle eest on seal ka 15 tunnised tööpäevad, 40 kraadi C ja okstel mürgised maod! Kohtusin Cairsis paari selle ala töölisega. Mina olin nõutu ja nemad kurvad, sest mina elasin 4 tärni hotellis rõduga superior toas ja nemad 6 nariga dormis,sest kõik muu oli neile kallis. Kui tagasi Eesti jõuavad, on banaanide ja apelsinide korjamine selge,millega meil pole paraku midagi peale hakata, aga teised nendevanused oma ametites lootusetult kaugele rühkinud.
rainis29. detsember 2013, 19:55
mis tolku seal käimisest, raisatud aeg ja tagasi tulles ulub rahakotis vaid tuul
Lembit29. detsember 2013, 19:55
Olla ikka Eestimaal, on parim. Kui oled ikka töömees, leiad ikka tööd. Orjata Austraalias, mõtetu! Mina olen oma maaga väga rahul.
to 18.4529. detsember 2013, 19:03
Seda ma ju kirjutasingi, et käib üks oma rahva materdamine . Miks ? Kellele see kasulik on ?
Milleks see vaenu õhutamine ? On kadedaid, neid on samuti teiste rahvaste seas.
to Suured Tänud d 14.26 / 18:03, 29. dets 201329. detsember 2013, 18:45
Siis küsimuseks oli:
Ei mõista iial kommijaid kes oma rahvast maha teevad. Mis nende peas toimub ?
Kui ka mõned on kadedad, mis haigus see ometi on, mis sunnib mõnitavalt toonitama sõna ""eestlased" ?
Kas sellest piisab vastuseks?
Muide siit samast kommentaariumist.:
To Küsimus / 16:37, 29. dets 2013
Sest Austraaliasse läheb mõttetu lumpen. Samasugust töökogemust saaks ka Eestis põldudel ja lehmalautades 20 tundi ööpäevas orjates. Mis vahet on, kus sa oma raha maha jood, siin või seal.
... / 18:11, 29. dets 2013
Lugupeetud Tahaks ka. / 16:07, 29. dets 2013
Siin jõuamegi kinnituseni, et keeleoskus on number 1.
Austraalia covermendi
---
ja kaugemale polnud vajagi lugeda. keeleoskust oleks tõesti vaja, enne kui selle olulisust tulla kommentaariumis rõhutama. coverment, no tõepoolest. government on see sõna, tainas.
Ja tahate öelda, et mul pole õigus? Et "eestlane" oma enda kodus Eestis hea meelega üksteist nahka paneb saab paraku iga päev tõestust. Kirjutasin eestkeelses lehes ingliskeelse sõna valesti ja sain teada, et olen tainas. Isegi inglise keele tunnis poleks nii väljendatud.
Aga eks me ole siin neid põhja käinud keeleteadlasi ka varem kohanud.
Lihtsalt Eestis on juba kord nii, et vihkamine käib enne mõistmist. Halvustamine käib enne arusaamist ja tõde on vägagi tihti valus tunnistada.
Head aastavahetust.
õnn kaasa !29. detsember 2013, 18:35
minu lugupidamine kõigile kes lähevad välismaale tegema liht- ka mustatöösid mida kohalikud teha ei taha ! keegi peab ju selle töö ka ära tegema...
...29. detsember 2013, 18:11
Lugupeetud Tahaks ka. / 16:07, 29. dets 2013
Siin jõuamegi kinnituseni, et keeleoskus on number 1.
Austraalia covermendi
---
ja kaugemale polnud vajagi lugeda. keeleoskust oleks tõesti vaja, enne kui selle olulisust tulla kommentaariumis rõhutama. coverment, no tõepoolest. government on see sõna, tainas.
to 13.4429. detsember 2013, 18:08
Kas istandustes töötamine on mingi eriliselt suur saavutus ?
On see tähtis teaduslik töö, mis aitab kaasa inimkonna arengule ?
to Suured Tänud d 14.2629. detsember 2013, 18:03
Ei mõista iial kommijaid kes oma rahvast maha teevad. Mis nende peas toimub ?
Kui ka mõned on kadedad, mis haigus see ometi on, mis sunnib mõnitavalt toonitama sõna ""eestlased" ?
Kes sa ise rahvuselt siis oled ? Üldse on sellised oma rahvast tümitavad kommid üks vaenu õhutamine, provokatsioon. Kellele ja miks seda vaja on ?
to 13.4429. detsember 2013, 17:38
Kui oleksid Austraalias sündinud, siis tunduks sulle sealne elu üksluine.
Kõik võõras on põnev. Austraalasele tundub jälle Eestis põnev.
Kui su elu on siin igav ja üksluine, siis see näitab, et sul ei ole mitte mingeid vaimseid huvisid ega andeid.
Huvidega ja andekal inimesel ei ole kuskil igav.
lindaline29. detsember 2013, 16:53
1 jaanuarist avame laevaliini tallin sydney-perth
lisatasu eest sõidame yle suure korallrahu kalevipoegadele 10% odavam
To Küsimus29. detsember 2013, 16:37
Sest Austraaliasse läheb mõttetu lumpen. Samasugust töökogemust saaks ka Eestis põldudel ja lehmalautades 20 tundi ööpäevas orjates. Mis vahet on, kus sa oma raha maha jood, siin või seal.
Küsimus29. detsember 2013, 16:18
Palun vastake mind juba pikemat aega vaevavale küsimusele. Kui Austraalias on nii hea, odav ja kõrged palgad, siis miks lennupiletid sealt tagasitulevatele lastele peavad ostma Eestis madalat palka teenivad lapsevanemad? Miks saavad Eestis asuvad reisibürood nii palju kirju Austraalias töötavatelt noortelt palvega otsida neile kõige odavam lennupilet Eestisse ükskõik milliseks ajaks, peaasi, et oleks väga odav.
Lugupeetud Tahaks ka.29. detsember 2013, 16:07
Siin jõuamegi kinnituseni, et keeleoskus on number 1.
Austraalia covermendi lehekülgedelt leiad pea kõigile küsimustele vastused. (osariigiti natsa erinevad). Mida pead tegema? Millised õigused Sul on? Mida ja millal taotleda? Mida on Sul üldse õigus taotleda? Milliseid dokumente pead omama, või taotlema? Kui palju pead enne riigis viibima, et mingid seadused Sinu suhtes rakenduksid? Millised kohustused on tööandjal? Maksusüsteemj, ne. jne.
Sellega, et lennujaamas on bussidega farmiomanikud vastas töötajaid värbamas, pole küll vaja ennast petta. Ka internetiavarustest teiste reisikirjeldusi lugedes, leiad alati tõe, et algkapital peab olemas olema. Muidu võib üsna ruttu kohalike võimuesindajatega pahuksisse minna, mis aga loodetud tulevikule sootuks kasuks ei tule ja et tegemist ei ole suure EL-i solgiauguga, siis reisikeelu saab Austraaliast üsna lihtsalt. Tagasilennu pileti aga kasserib juba EV sisse.
Maria29. detsember 2013, 16:00
Väga huvitav ja informatiivne artikkel. Ma ei saa aru, miks nii paljudel vaja kohe hakta maha tegema.
to /29. detsember 2013, 15:48
Kuidas lesbid ja peded sellega seotud on? Madalalaubaline oled, inimene on inimene.
Tahaks ka.29. detsember 2013, 15:46
Kindlasti kasulik artikkel,aga ma ei saa aru,miks peaks vältima postitusi küsimusega "Tahaks ka,mis ma tegema peaks"? Asjast huvitatu peab ju kusagilt alustama info hankimisega.
Maddie29. detsember 2013, 14:34
Kogemused igal erinevad, seega ka soovitused erinevad.
Õige küll, et Tax File Number tuleks esimesel võimalusel ära teha. AGA ilma TFNita saab töötada küll. Sellega lihtsalt see asi, et 28 päeva on kõik Okey, st töötasu pealt makse tavalise % . Peale 28 päeva võetakse juba aga maksimum, veidi alla poole teenitust. Ja Superit ka ei saa ilma TFNita. Ning paljudele tööandjatele ei meeldi see, et TFNi pole ja võivad sul minna lasta.
Suured Tänud.29. detsember 2013, 14:26
9 kuud kogemusi ja artiklis ainult üks tõesti õigesti suunav teema. Viide : "Eestlased Austraalias"
Interneti avarustest leiab õnneks tunduvalt täiuslikumaid ülevaateid. Kahjuks on küll enamus nendest suunitlusega just nimelt ühest farmist teise töö otsimise kohta. Pole kahtlustki, et ajakirjanikul ei jäänud suurt aega muuks, kui ainult puuviljade korjamiseks.
Kellele mustlase elu meeldib, see on selle üle ka õnnelik. (Viimane ei olnud halvustavas alatoonis) Sobib see noortele, kes tõesti palju liikuda tahavad ja palju näha tahavad. Oskustöölisena on teema aga hoopis teine., sest tahes tahtmata muutud paikseks ja liikuda saad ainult puhkuse ajal.
On südamest kurb lugeda kommentaariumis halvustavaid tekste nende noorte kohta, kes julgevad ja tahavad maailma avastada. Veeta mõned aastad mujal ja tõega areneda on paljude mõistes reetmine, või midagi hullemat ja vot lumehunnikus paigal passimine ja vanemate taskust elamine on just see õige ellusuhtumine.
Otsus tehtud, siis minu soovitus on aga selline: Vältige kergema vastupanu teed minemist. Eestlane on juba kord selline frukt, et vihkab üksteist juba enda kodus, ehk Eestis. Kui aga tööturul on teine eestlane konkurendiks, siis pole ka mingit vennaarmastust ka välismaal loota. Julgus ja pealehakkamine on peamised. KEELEOSKUS! See on aga üsna tähtis. Tööotsingutel ei maksa alati taga otsida just oma kindlat ametit. Võta see, mis võimaldab eluaset ja äraelamist. Tasapisi jõuad ka oma erialale. Nõudepesiast sekretäriks ei ole üldse mingi ulme.
to to kohalik!29. detsember 2013, 14:23
Mõte on Sul õige-keegi ei tohiks keelata, piirata teise inimese soove, tahtmisi jm sellist!
Selge, et seal sisseelanud eestlane enda kõrval konkurenti ei kannata! Seda enam, et tegemist on eestlastega!
Kuid sõna üldse kirjutatakse nõrga d-ga!! Head vana-aasta lõppu :)
...29. detsember 2013, 13:44
Orjatöö ha ha palun ärge tehke nalja, te ise olete orjad siin Eestis. Kõige parem on veel see, et te ise ei saa arugi sellest :D See kogemus mis sa saad välisriigist on igatahes üle sellest üksluisest elust siin Eestis. Kui ütled, et see on orjatöö seal siis sa oled äärmiselt materjalistlik inimene ning üsna tõenäoliselt sa elad elulõpuni siin Eestis ning teed seda sama tööd päevast päeva ning elad peost suhu. Samal ajal kui teised välisriikides saavad selliseid kogemusi(olgu nad head või halvad) mida sa ei kujuta ettegi. Iga kogemus on positiivne ja igal positiivsel asjal on alati negatiivne külg! Niiet palun kallid kaasmaalased, ärge tehke neid inimesi maha kes soovivad oma elus midagi kogeda või saavutada.
Varaan I29. detsember 2013, 13:33
Totu kuul! Seegi sandid. Taguge tamburiini ja ulguge sydantlohistavalt vasta kuud!
ori29. detsember 2013, 13:26
"Enne elan Soomes edasi,kui nõnda ennast orjaks pakkuma lähen!Kõik vaid sooja liivaranna pärast"
:O
Kas sa Soomes elad maksumaksjate arvel????
kodanik...29. detsember 2013, 13:10
Kes viitsib vaeva näha, see leiab tööd igal pool. Sama reegel kehtib ka Eestis elevate noorte kohta.
Tõn29. detsember 2013, 13:05
Võibolla keegi teeb orjatööd, aga ise arvan, et orjatööst on asi kaugel :) Pole muidugi farmis töötand ja pole plaanis ka sinna minna, milleks? Arvan, et elu on väga chill, eestis on ka muidugi tore elada, kahju on muidugi palkadest ja mida inimesed selle eest endale lubada saavad.
sass29. detsember 2013, 12:41
väga hea ja informatiivne artikkel.
Aitäh!
maarja29. detsember 2013, 12:37
Tubli, et viitsis kõik selle teistele kandikul kätte tuua ja head nõuanded kirja panna! Teistel seda kergem ju :-) Edu teile!
to. svenss 12:2529. detsember 2013, 12:37
Rapla kohvikusse kandideeris selle avamisel 100 (sada sic!) inimest. Sealt läbi käinud on kümneid ja kümneid naisi keda on omaniku sõimu saatel kohalt minema aetud.. Austraalias koheldakse loomi ka paremini kui see Rapla söögikoha omanik töötajaid.
To svenss29. detsember 2013, 12:36
Õiget juttu räägid! Ma kah ei saa aru, miks väljamaad - ükskõik kus see ka ei asuks - ülistatakse ja oma enda kodumaad laimatakse ja maha tehakse?!
Siin oleks igaüks oma kodus ja maksaks selle eest ettenähtud korras (tõsi küll, odav see pole), läheks siinsamas T Ö Ö L E, mitte ei viriseks, sest töökohti jätkub. Pealegi jääksid muud lisaväljaminekud olemata.
Lihtsalt reisima minna - muidugi, miks ka mitte! Aga manguda ennast orjatööle kuskil võõras kohas ...
Retro29. detsember 2013, 12:33
See isehakanud fotograaf jälle siin teistele eeskujuks ise hakkamas...
Koostatud jutt ikka jätkuvalt seosetu ja mittemidagiytlev.
Kogemuste hankimise osas - kahtlemata annab elu mistahes maailma paigas kogemusi ent, mis puudutab töökogemusi austraalias, siis see pole asi, mis elus edasi aitaks. Pigem vastupidi- kui noor esitab cv kus kirjas, et on poole aasta jooksul tootanud 10s erinevas istanduses korilasena, siis sellist tuulelohet ei taha omale ykski tosisem tooandja
triin29. detsember 2013, 12:31
Ei tea kas Mari-Leen Rõngu aiandisse ei ole nõus rügama minema?
svenss29. detsember 2013, 12:25
Aussis ollakse valmis igat tööd tegema aga eestis ei viitsita liigutada lillegi. Raplas pandi kohvik kinni kuna töötajaid ei leia. Tra ma ei mõista. Loodetavasti saavad need õnneotsijad aru et ka seal ei ole elu lust ja lillepidu.
joe29. detsember 2013, 12:17
Suht õige jutt. Kuigi homme võib eluolu juba teisiti olla. Üldiselt soovitan kõigle korra siia reisida ja oma silmaringi arendada. Austraalias on iga üks oma õnnesepp. Ja isegi kui raha ei õnnestu teenida siis targem oled igal juhul.
Martin29. detsember 2013, 12:14
Iga inimene on erinev ja sõna sõnalt seda plaani siin iga üks jälgida ei saaks :)
Appi29. detsember 2013, 12:11
Jutt vastab tõele küll ainult Perthi piirkonnas kus meie kalevipojad on eestlaste maine juba nii maha teinud, et tööd on peaaegu võimatu leida ning rahvas suhtub suurte eelarvamustega. Igal pool mujal Austraalias on eestlane väga kõrgelt väärtustatud tööline, ükskõik mis alal. Eelduseks muidugi see, et inglise keele tase on kõrge ja oskad ka paar sõna grammatiliselt korrektselt paberile kanda. Autos elamine on küll veidi äärmuslik, kui just suurlinnas ei pesitse, ei ole need hostelite ja motellide hinnad üldse nii kõrged. Jutt on aetud artiklis liiga keeruliseks, ei ole see Austraaliasse tulek mingi raketiteadus.
Appi29. detsember 2013, 12:11
Jutt vastab tõele küll ainult Perthi piirkonnas kus meie kalevipojad on eestlaste maine juba nii maha teinud, et tööd on peaaegu võimatu leida ning rahvas suhtub suurte eelarvamustega. Igal pool mujal Austraalias on eestlane väga kõrgelt väärtustatud tööline, ükskõik mis alal. Eelduseks muidugi see, et inglise keele tase on kõrge ja oskad ka paar sõna grammatiliselt korrektselt paberile kanda. Autos elamine on küll veidi äärmuslik, kui just suurlinnas ei pesitse, ei ole need hostelite ja motellide hinnad üldse nii kõrged. Jutt on aetud artiklis liiga keeruliseks, ei ole see Austraaliasse tulek mingi raketiteadus.
soome29. detsember 2013, 12:05
Kõik komentaatorid olete lihtsalt kadetad,et teil pole pappi ja jugust sinna minna.
29. detsember 2013, 11:57
Enne elan Soomes edasi,kui nõnda ennast orjaks pakkuma lähen!Kõik vaid sooja liivaranna pärast
lihtne29. detsember 2013, 11:54
to Mõtlemapanev
Kui meil on töötasu alates 2€ tunnist ja hosteli hind alates 10€, siis süüa vast saad, aga rohemat mitte. Talvel on veel eriti tore autos magada.
jan29. detsember 2013, 11:54
Kohalikule: Sa üldse ära aja jama tean isiklikult paljusi eestlasi, kes on läinud austraaliasse tööle ja on saanud inglisekeele selgeks alles seal tööd tehes. Muidugi selge on see, et keegi seltskonnast peab ikka oskama keelt.
to kohalik29. detsember 2013, 11:45
arvestades sinu eesti keele oskust (oskamatust), siis jäägi palun sinna, sest kirjaoskamatuid eestlasi pole meile siia "ültse" vaja
kohalik29. detsember 2013, 11:42
muidugi unustati mainida siin, et INGLISE KEEL PEAKS KÕIGE ENNEM SUUS OLEMA KUI SINNA RONITAKSE . Olen 2,5 aastat austraalias olnud ja olen kohanud väga palju eestlasi kes pudistavad inglise keelt ja siis vinguvad , et tööd ei leia . Kui sul keel suus ei ole siis keegi ei tahagi sind tööle ja ei ole mõtet siia riiki ültse ronida .
Nonoh29. detsember 2013, 11:38
Muidu kasulik, aga see oli küll imelik soovitus katkise autoga ringi paarutada ja võimalikke liiklusohtlikke olukordi tekitada.
mõtlemapanev29. detsember 2013, 11:33
Huvitav,miks need inimesed siin Eestis nii visalt ja ükskõik mis ametisse endale töökohta ei otsi. Eestis oleks 800-1000 Eurot,mis kulutatakse ainuüksi Austraaliasse lendamiseks, hea investeering enda pisifirmas alustamiseks või piisav raha analoogse töö leidmiseks ükskõik kus Eesti nurgas. Vahe ainult selles,et siin leiaks töö mõne päevaga.
ehh29. detsember 2013, 11:32
Mari-Leen, mis vahe on reisi- ja tervisekindlustusel? Reisikindlustust ilma terviseta ju teha ei saagi... Või pidasid mingit kohalikku "haigekassat" silmas?
tore, tore29. detsember 2013, 11:30
sellist orjatööd tegema ei läheks!
emigrant29. detsember 2013, 11:28
Keegi võiks nüüd üles panna nõuanded-eestlased Eestis!