Detsembri alguses olnud torm murdis Tammneeme rannas maha Elisa tugimasti.Foto: Teet Malsroos
Tehnika
13. detsember 2013, 13:38

Torm jättis tummaks tuhanded mobiiltelefonid (5)

Öösel möllanud torm on Eestis jätnud tummaks ka tuhanded mobiiltelefonid, kuna elektrikatkestused on jätnud tugijaamad elektrita.

Elisa suhtekorraldusjuhi Marika Raiski sõnul on elektrikatkestuste tõttu kõnelevita osad Elisa kliendid Harjumaal ning Ida-Virumaal.

"Elektrita jäänud piirkondades töötasid tugijaamad mõnda aega varugeneraatorite peal, kuid praeguseks on ligi 50 tugijaama elektrita ning nende ümbruskond levita. Mõjutatud on just Harjumaa ja Ida-Virumaa maapiirkonnad, linnades on levi olemas," ütles ta.

EMT 2800 tugijaamast ei tööta praegu elektrivarustuse puudumise tõttu 150 tugijaama. Enamus tugijaamadest on Põhja-Eestis, mida torm tugevamalt tabas.

"Tugijaamade töö taastub elektrivarustuse taastamisel. Seniks katavad väljalülitunud tugijaamade tööpiirkonda naabertugijaamad, kuid tavapärasest suurema kasutajate hulga tõttu võib esineda ülekoormus," lisas EMT avalike suhete juht Kaja Sepp.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuhi Hans Saarvelti kinnitusel on mõningad Põhja-Eesti saatejaamad öise tormi tekitatud elektrikatkestuse tõttu hetkel veel rivist väljas, kuid suuremaid tõrkeid pole.

"Viimase info kohaselt toimib praegu akutoitel ka Tele2 Vormsi jaam, kuid kõigi jaamade töö taastumine sõltub Elektrilevi parandustöödest," lisas Saarvelt.