Tehnika
7. detsember 2013, 15:42

Nokia 6310 - tõeline staatusesümbol (43)

Tahate olla tõsine tegija? Kui jah, siis unustage kõikvõimalikud iPhoned ja Vertud, sest tõeliselt tõsised tegijad kasutavad helistamiseks kümme aastat vana Nokia 6310.

Suurbritannia üks rikkamaid mehi Sir Philip Green elab tüüpilist miljardärielu, tal on maja Monacos, jaht ja tema argipäeva kuuluvad peod koos tippmodelliga. Helistamiseks kasutab mees aga kümme aastat vana Nokia 6310, edastas Digitoday.

Nokia 6310 abil ei saa käia internetis ega vaadata meile ning see telefon on mõeldud vaid rääkimiseks ja sõnumite saamiseks. Kuid miljardäri see ei heiduta.

"Väga palju asju saab korda ajada vaid inimestega rääkides," oli Green telefoni funktsioonidega rahul.

Möödunud aastakümne alguses olidki just Nokia 6310 ja 3310 mudelid tippjuhtide hulgas eriti populaarsed, seni kuni Apple ja Samusungi nutitelefonid tõrjusid nad vaikselt eemale. Kuid siiski eelistavad praegugi paljud tippjuhid kasutada just eelmainitud Nokia vanu mudeleid.

Nii kasutab SuperGroupi tegevjuht Julian Dunkerton siiani Nokia 6310. "See telefon ei lähe kunagi katki, tema aku kestab ja mis peamine, ma saan keskenduda tähtsamatele asjadele, ilma et ma peaks kogu aeg meilidele vastama," rääkis ta.

Nokia fänne leidub ka poliitikute hulgast. Iirimaa peaminister Enda Kenny kasutas veel tänavu Nokia 6310 ja sama mudeliga helistab ka Euroopa Parlamendi esimees Martin Schulz.

Nokia lõpetas 6310 mudeli tootmise juba 2007. aastal ja Carphone Warehousen rajaja Sir Charles Dunstone imestabki, et miks pole Nokia uuendanud seda versiooni. "6130 loobumine on sama, kui näiteks Volkswagen oleks loobunud Golfist," imestas ta.