Tele2 kliendibaasi analüüsi kohaselt usaldab järjest enam inimesi mobiilset internetti. Foto: Stanislav Moškov
Tehnika
20. september 2013, 15:28

Tele2: järjest enam inimesi usaldab mobiilset internetti (3)

Tele2 kliendibaasi analüüsi kohaselt usaldab järjest enam inimesi mobiilset internetti. Kui praegu on 6,8 protsenti ehk ligi 35 000 klienti enda mobiiltelefonis internetiteenuse sulgenud, siis veel kaks aastat tagasi oli see arv kolmandiku võrra suurem.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuhi sõnul on usaldus mobiilse interneti vastu tõusmas ning kaks aastat tagasi oli teenuse sulgejaid kolmandiku võrra rohkem. "Aastase hinnasõja tulemusena on mobiilse interneti kuutasu langenud Eestis samale tasemele veiniklaasiga," ütles Saarvelt.

"Siiski on vanast ajast endiselt üleval hirm, et "telefon käib ise internetis" ja pärast tuleb suur arve. Mõnel puhul on see põhjendatud kartus. Mobiilioperaatorid peaksid sektori maine parandamiseks solidaarselt laskma ühe megabaidi hinna alla ka neile klientidele, kel pole internetipaketti ja on seetõttu kunagi saanud ebameeldiva üllatuse. Praegu maksab eri Eesti operaatorite juures interneti kasutamine ilma paketita endiselt kuni 2,5 eurot megabaidi eest, mis on viis korda rohkem kui näiteks Euroopas reisides on seadusega lubatud küsida," ütles Saarvelt.

Tele2 lõpetas tänavu kevadel Eestis paketita klientidelt ühe megabaidi eest suure raha küsimise ning kehtestas üheeurose päevapileti, mille eest saab päevas piiramatult mobiilset internetti kasutada.

Internetiteenuse sulgenud Tele2 klientidest 12 000 kasutab nutitelefoni. Teenuse sulgenud inimestest 41 protsenti on Samsungi, 24 protsenti Nokia ja 9,3 protsenti Sony Ericssoni telefoni omanikud.