Parimad pakkumised: Hotellis Dzingel saad booking.com-i kaudu broneerides öömaja kaks korda odavamalt kätte kui hotelli veebiküljelt. Hotelli turundusjuht Liina Teder tunnistab, et kasutab ka ise reisides parimate pakkumiste otsimiseks eelkõige sama veebiportaali. Foto: Stanislav Moškov
Reisimine
26. jaanuar 2013, 07:57

Suurest hotelliveebist võid leida odavama öömaja, kui firma seda ise Eestis pakub (8)

Kodumaal teises linnas öömaja vajades teame sealseid hotelle sageli juba nimepidi ja seetõttu puudub vajadus neid rahvusvahelisest hotelliveebist otsida. Paraku võib hotelli enda kodulehe kaudu toa võtmine minna kuni paarkümmend eurot kallimaks, kui suure broneerimisportaali kaudu asju ajades.

Kui võrrelda hotellitubade hindu ühes suuremas online broneerimissüsteemis booking.com hindadega samade hotellide kodulehekülgedel, selgub, et mitmed hotellid on rahvusvahelises broneerimissüsteemis palju soodsamalt saadaval.

Ka hotelliinimesed ise tunnistavad, et tõepoolest võib mõnest veebiportaalist soodsamaid hindu leida, kui hotell ise seda pakub. Eriti praegusel madalhooajal. "Booking.com`ist tuleb palju kliente ja madalhooajal on hotellidel suurem huvi sooduspakkumiste tegemiseks," selgitab Pärnu spaahotelli Viiking müügijuht Mari-Liis Kägu. Tartu Pallase hotelli juht Oliver Paasik märgib, et välisturistid tulevad suures osas just booking.com-i kaudu ja seetõttu on hotellil suur huvi panna sinna häid pakkumisi. "Pahased kliendid on meile isegi helistanud ja küsinud, et kuulge, mis toimub, teil on kodulehel kallim hind kui bookingus!" räägib Paasik.

Osa broneerimissüsteeme liiga keerulised

Paasiku hinnangul Ida-Euroopa ja Venemaa turistid teisi broneerimissüsteeme enam eriti ei kasutagi. "Hispaanlased on küll harjunud venere.com`iga, aga ka nemad peavad siiapoole tulles arvestama, et kõige suurem valik on siiski booking.com`is," selgitab ta. Hotellijuht kiidab ka selle kasutajasõbralikku ülesehitust: "Mõned teised veebid on pigem hotelli- ja reisibüroosõbralikud, tavakasutajale aga liiga keerulised – ma isegi olen teinekord hädas."

Booking.com-i populaarsust tõstavad ka klientide hilisemad kommentaarid ja antud punktid. Paasik tunnistab, et hotellid jälgivad külastajate kommentaare hoolega ja võtavad tehtud kriitikat arvesse.

Tallinna vanalinnas asuvate hotellide St. Olav ja Olevi Residence turundusjuhi Kirill Badikini sõnul on ka hotellidel mugavam oma hindu muuta broneerimisportaalides kui oma kodulehel.

Pööra tähelepanu piirangutele

Hotelli Dzingel turundusjuht Liina Teder kasutab ka ise reisides peamiselt booking.com-i. Kõige paremad hinnad saab tema sõnul siiski erinevaid kanaleid kombineerides. "Olen vaadanud sealt parimad pakkumised välja ja siis hotelliga otse läbi rääkides saanud veelgi soodsama hinna," räägib Teder. Ka teised hotellijuhid soovitavad võimalusel vaadata hindu erinevatest kohtadest. "Mina soovitan vaadata internetis, milliseid hindu üks või teine broneerimisportaal valitud hotellile pakub ja siis kirjutada otse hotelli, küsida pakkumist ning kindlasti mainida, et näiteks selles portaalis on selline hind. Võib juhtuda, et hotell teebki parema pakkumise," räägib Badikin. Tema sõnul on iga hotell huvitatud siiski ise oma tube müüma, sest siis pole vaja tasuda edasimüüjale komisjonitasu.

Broneerimisportaale kasutades tuleb siiski silmas pidada teatud piiranguid. Nii on kõige soodsamad hinnad tavaliselt tagastamatutel broneeringutel: pärast toa broneerimist võetakse selle hind teie krediitkaardilt kohe maha. Kui teie sõit ära jääb, raha te tagasi ei saa. "Julgen bookingut soovitada inimesele, kes on oma reisi toimumises 100% kindel," ütleb Paasik.

Kägu soovitab bookingut inimestele, kes soovivad tõesti vaid ööbida. "Booking müüb ilma igasuguse lisaväärtuseta majutust. Hotelli kodulehtedelt leiab aga ka soodsaid pakette, kus lisaks ööbimisele pakutakse ka näiteks hooldavaid protseduure," selgitab ta. Samuti tasub tähelepanu pöörata, kas soodne hind ka hommikusööki sisaldab.

Peale booking.com’i soovitavad hotellijuhid Eesti inimestel silma peal hoida veel estravel.ee ja hotelliveeb.ee pakkumistel.

Mõnes hotellis annab südaöö soodustust

Lisaks online broneerimissüsteemides pakutavatele soodustustele on teisigi võimalusi öömaja pealt kokku hoida. Kui olete oma broneeringuga niigi viimase päeva peale jäänud, siis tasub oodata juba viimase minutini: osades hotellides hakkab paar-kolm tundi enne südaööd kehtima hilise broneerimise 10–20protsendiline soodustus. Aga näiteks Tartu hotell Tartu pakub lausa kesköist soodushinda: pärast kella 12 saabudes langes sel nädala hind 63 eurolt 40-le. "Pallases lõpetasime me keskööpakkumise ära, kuna see tõi hotelli külastajaid, keda me tegelikult väga ei soovinud. Inimesi, kes oma koju enam magama minna ei tahtnud," selgitab Paasik.

Liina Teder rõhutab, et sooduspakkumised on seotud siiski peamiselt praeguse madalhooajaga, suvel nende peale väga loota ei tasu. "Suvel on meil mõned perioodid juba täis broneeritud, näiteks Robbie Williamsi kontserdi ajaks on vaid üksikuid vabu kohti," ütleb Teder.

Jaanuaris-veebruaris aga tasub Eesti inimesel teise linna sõites sugulaste diivanil kügelemise asemel hotellihindu uurida küll. Mitmedki huvitava interjööriga vanalinna hotellid pakuvad praegu kahest tuba vähem kui poolesaja euro eest öö. Hea õnne korral võib isegi kummitust näha.

Kokkuhoiuvõimalus väärib uurimist

Valik kahese standardtoa hindu üheks ööks booking.com broneerimisportaalist ja hotellide veebikülgedelt.

Tallinna vanalinnas asuv St. Olavi hotell: 45 € / 68 €

Balti jaamas asuv Go Hotel Schnelli: 36 € / 45 €

Männikul asuv hotell Dzingel: 23 € / 45 €

Pärnus asuv Tervise Paradiis: 63 € / 90 €

Pärnus asuv spaahotell Viiking: 35 € 52 €

Tartus asuv hotell Dorpat: 79 € / 93 €