Foto: alamy/aop
Eesti uudised
15. oktoober 2012, 06:59

Mis autoga saab milliseid naisi? (59)

Rullnokabemmi ja suitseva kummi folkloorivagu on nii sügavaks küntud, et rullnokad isegi narrivad sellega sõitjat, endisest idablokist väljaspool narritakse rullnokkadeks juba mõnda aega Audidega sõitjaid.

Ametlikuks kukeautoks kuulutas maailmakuulus autoanalüütik Jeremy Clarkson telesaatest "Top Gear" Audi õigupoolest juba viie aasta eest. Eestis torkab Audi silma suures osas riigistruktuuridest, kus luksusauto kasutamist vähegi põhjendada õnnestub. Hiljuti kurtis aga üks tuttav pereisa, et poeg on elu esimesel töökohal juba ametis, ent vanematekodust ei mõtle ikka veel välja kolida. Liisis hoopis Audi A8 ja maksab nüüd poole palgast ära, vahel küsib bensurahagi. Elu näinud isa muidugi teab, et poisil hormoonid möllavad, ja otsustas ära kannatada.

Korjasime autofolkloori ja kuulsime kuut lugu, kuidas XXI sajandil naisi auto abil ümber sõrme keerata.

Direktori auto toob naisi värvist sõltumata

Universaalkerega Volkswagen Passat – helesinine unistus! Mitte firmajuhile, kes parema meelega päranduse eelmiselt direktorilt kohe mõne tumedamat värvi ja võimsama mootoriga maasturi vastu oleks vahetanud, vaid hoopis ühele tema alluvale, traktoristile-kopplaadurijuhile. Kuigi firmajuht alluva palka teades oma unistust koledat värvi Passatist vabaneda alla surus, sai üle poole traktoristi kuupalga neelav liisingleping siiski sõlmitud. Passatile tekkisid nüüd alla korralikud valuveljed ja firmajuht nägi endist autot tihti linnas sõitmas. Tüdrukud, keda varem kohtas enamasti pubis ja klubis, leidsid keskklassi super-pereauto tagaistmel mõnusa koha tagumiku toetamiseks. Sõprade kolmeste bemmide tagaistmed, kus ruumi napib, jäid aga tühjaks. Viimati nägi firmajuht vana autot siiski ühe sauna lähedal põllul kivi otsas. Tol õhtul jäid bemmid terveks.

*Sellel sajandil toodetud universaalkerega Volkswagen Passati saab osta umbes 2500 euro eest.

Taksoga lantides pööra tähelepanu aksessuaaridele

"Tee must pilti!" palus näitsik ühelt seltskonnapiltnikult uue ööklubi avamisel vipiloožis. Mees oli tol õhtul vaba, fotokat ega autot kaasas polnud ja peole tuli taksoga. Näitsik muudkui naeratas ja palus: "No tee pilti!" Lõpuks pakkus piltnik, et võib telefoniga pildistada – "Muidugi!". Pilt tehtud, palus näitsik: "Näita pilte! Oh, äge, sul on iPhone viis või?! Tõesti tase! Mis muidu teed siin, jääd veel kauaks?" Kui piltnikul oleks avanenud võimalus ka oma üüratut fotokaamerat näidata, poleks neidist ilmselt huvitanud seegi, et tal kodus Volkswageni põrnikas garaažis seisab.

*Taksokilomeetri hinnad algavad altpoolt viitkümmend eurosenti, ööklubi eest leiab aga pigem kaks kui mitte kolm korda nii kalli hinnaga taksosid.

Volvo on endiselt maailma turvalisim?

Kui buumiajal maapiirkondades väiksemaid objekte ehitanud ettevõtja ärile korralikult jalad alla oli saanud, ostis ta teenitud raha eest peaaegu uue viiese bemmi. Sõitis sellega järjekordse vallavalitsuse maja ette, et raamatukogu fassaadi krohvimisest rääkida. Tehing jäi sõlmimata. Nii hakkas juhtuma tihti. Ükskord hammustas mees probleemi läbi – pani taas selga ruudulise flanellsärgi ja sõitis hinnapakkumisi tegema oma abikaasa ebamäärast tolmuvärvi, ilma valuvelgedeta ja surmigava Volvo S60ga. Taas vaatasid vallamajades vastu rõõmsad naisametnikud, pakkusid kohvi ja kooki. Mõnigi oleks soovinud, et selline tore aus töömees kodu korras hoiaks. Unustades, et praegust elu sponsib üks teine, Soome orjusesse saadetud ehitusmees.

*Odavaim Volvo S60 maksab automüügiportaalis alla 3000 euro ja on sobivat halli värvi.

Mees Peugeot 206-s on sama jube kui venepärase sisustusega kodu!

Just sellise teema püstitas üks naisolevus foorumis, küsides, kas peaks kolm kuud kestnud suhte katkestama, sest mees ei osta suuremat autot. Vastuseid tuli lehekülgede kaupa, teiste hulgas võrreldi Prantsuse väikeauto ja suurt kasvu mehe kombinatsiooni ka räpase või venepäraselt sisustatud koduga, mida ükski normaalne naine taluda ei suuda. Mõne aasta tagune stseen ööklubi eest, kus tumedate ja suurte vahel seisis löriseva summutiga roostes väikeauto. Kuna selles Eesti nurgas on ka klubi ees pidutsemine popp, said kaks peoruumidest väljunud naist piisavalt tähelepanu ja kutseid aega veetma. Peatselt väljus klubist mees ja läks otse roostes väikeauto juurde. Mainitud kaks naist lükkasid selle käima, istusid sisse ja seltskond kadus summutilörinal öhe.

*Kasutatud

Peugeot 206 hinnad algavad Eestis 1000 eurost.

"Oo, kas sa oled võidusõitja?"

Peatus Estfieldiga rahvarohkes paigas tähendab tähelepanu ja tõmbab ligi nii mõnegi fotosilma. Üks endine vormelisportlane kinnitab, et tulemata ei jää ka ringrajavõistlustel nähtud boksitüdrukute välimusega neiud, kel seelikut luubiga otsida tuleb. Vaatepilt on just selline, mis kevaditi pereisasid telefoniposti vastu sõitma paneb. Naised teavad, et mees on rahul, kui naine tema hobi vastu huvi tunneb. Infot peab aga andma valikuliselt. Mõni näitsik ei saanud Eestis tehtud sportauto kohta teada, et neid pannakse kokku Tila külas tagasihoidlikus angaaris võimalikult odava hinnaga ja et paljusid neist viib edasi vana hea Lada mootor. Ent varsti pärast esimest proovisõitu, mis sisikonna segi kloppis, taandus neid raja äärde, et lihtsalt tikk-kontsadel hea välja näha. "Aga rallimehed sõidavad mudaste metsade ja põldude vahel," muigab ringraja-sportlane.

*Kodumaise sportauto võib ka juppidena osta ja ise kokku klopsida, kuid valmiseksemplare müüakse 5000–6000 euroga.

"Tal oli suur must USA džiip!"

Just nii klapitas pärast firmapidu kolleegidega linnatuurile põrutanud 26aastane kena vallaline naine, argielus korralik müügisekretär, sõbrannale kokku mälupilte eelmisest õhtust. "Kas suurem kui meie džiip?" osutas sõbranna maja ees seisvale hõbedasele rahvamaasturile Honda CR-V. "Loomulikult, see oli ju musta värvi ka veel," vastas autovõhikust neid ja kirjeldas midagi, mille kohta autospetsist mees ütleks vähemalt Cadillac Escalade. Naine aga unustas, et andis mehele oma telefoninumbri. Ta sai sellest üsna pea teada. Tunnike hiljem tuli mees talle oma maasturiga järele. See oli tumedat värvi ja vist viskas veidi päikese käes ka lillakat sillerdust sisse – ilus, uhke ja puhas, aga kui värvi mitte arvestada, siis äravahetamiseni sarnane sõbranna mehe hõbedase CR-V-ga.

*Viimase kandilisema välimusega Honda CR-V saab kätte 5000 euro eest, äärekivile pargituna võib see ka pimedas suur tunduda.