Reisimine
3. september 2011, 09:07

Seda peaks teadma

Meditsiiniabikindlustus on kõige olulisem reisikindlustuse osa, mis katab välisriigis tekkinud ravikulud, sõidukulud arstiabi saamiseks või haige Eestisse toimetamiseks, samuti hüvitab kindlustus vajadusel haiget saatva reisikaaslase kulutused majutusele ja sõidukulud.

Meditsiiniabi kindlustuse summa võiks lähtuda sihtkohast. Euroopa Liidu maades saab riigi meditsiiniabi küll Euroopa ravikindlustuskaardiga, aga enne reisi tasub haigekassa koduleheküljelt järele uurida, mis riikides missugust abi täpselt saab. Omavastutustasu haiglas veedetud päevade eest või arsti külastuse visiiditasu määrad võivad osutuda krõbedaks. Vältimatu hambaravi käib enamikus Euroopa Liidu riikides samuti omaenda rahakoti peal nagu Eestiski.

Euroopa Liidu ravikindlustuskaart ei kata haigestunu tagasipöördumise kulutusi.

Kui Euroopa Liidu ravikindlustuskaart ei kata eraarstide ravikulusid, siis reisikindlustuse sõlminul on õigus pöörduda ükskõik mis arsti või raviasutuse poole.

Kindlasti tasub tutvuda kindlustustingimustes toodud piirangutega. Näiteks ei ole kaetud plaanilised arsti juures käigud, taastusravi ega terviseuuringud. Osa kulutusi, näiteks hambavalu äravõtmine, hüvitatakse kuni kindla summani.