AASTA RAHATARKUSE ÕPETAJA: Kristjan Liivamäele on oluline, et inimesed võtaksid vastutuse enda rahalise heaolu eest.

Foto: Martin Ahven
Uudised
7. juuni 2023, 17:53

SELGUSID RAHATARKUSE EDENDAJAD: tiitlivõitja Kristjan Liivamägi: „Mind motiveerib see, kui õpilased saadud teadmisi ka päriselus kasutavad.“

Kolmapäeval kuulutati Eesti Pangas toimunud tunnustusüritusel välja rahatarkuse aasta õpetaja, edendaja ning tegu. Nendeks on valdkonnatundjad ja finantseksperdid, kes lisaks oma igapäevatööle leiavad aega ja tahtmist panustada inimestesse ja ühiskonda laiemalt.

Aasta rahatarkuse õpetaja tiitli sai majandusteadlane, õppejõud ja investor Kristjan Liivamägi. Tunnustuskirjad anti Kaire Viilule, Mati Ruulile ja Jana Söördile. Äramärkimist leiavad õpetajad, kes järjepidevalt annavad oma õpilastele edasi rahatarkuse teadmisi ja oskusi ning innustavad kaasõpetajaidki sama tegema.

Värskelt tiitliga pärjatud Kristjan Liivamägi ütles Õhtulehele, et tema jaoks on oluline, kui inimesed võtavad endale vastutuse oma rahaasjade juhtimise eest. Loengutes räägib ta sellistel teemadel nagu pensionisambad, kodulaenu võtmise protsess ja investeerimine väärtpaberitesse. „Mind väga inspireerib see, kui näen, et õpilased neid teadmisi ka päriselus kasutavad,“ tõdeb õppejõud. Tegemist võib olla küll väikese, kuid see-eest reaalselt mõõdetava muutusega, mis inimese rahalise olukorra paremaks teeb.

Aasta rahatarkuse edendaja tiitel läks organisatsioonidest Swedbanki rahaasjade teabekeskusele ja eraisikutest Kristi Saarele. Tunnustuskirjad sai LHV, ettevõtlus- ja karjääriõppeprogramm Edu ja tegu, Junior Achievement Eesti ning Liisi Kirch ja Leonore Riitsalu. Tiitliga tunnustatakse rahatarkuse edasiviijat või asutust, kelle aastatepikkuse või süstemaatilise töö tulemusena on eestlaste rahakäitumine paranenud.

TIITLIGA PÄRJATUD: Aasta rahatarkuse edendaja tiitli eraisikule sai Kristi Saare.

Foto: Karin Jaanus

Aasta rahatarkuse teoks kuulutati „Tom õpib rahamängu“ materjalid, mille koostajateks on Riin Tuttelberg, Liina Saaremäe-Soidla ja Triin Sarapuu. Selle tiitli saab vabatahtlik algatus, mis on eestlaste rahakäitumist parandanud.

Rahatarkuse tunnustusürituse korraldajateks on rahandusministeerium, Eesti pank, Finantsinspektsioon ja Eesti pangaliit.

RAHATARKUSE EDENDAJAD: Eesti Pangas toimunud üritusel tunnustati silmapaistvaid rahandusvaldkonnas tegutsejaid.

Foto: Karin Jaanus