REMONDILAINEL: Tänases saates on külas Sälli Hinrikus, kes oma perega remondib kodu Hiiumaal.

Foto: Erakogu
Inimesed
5. juuni 2023, 10:35

„BÖRSISUPP“ | SOODNE REMONT: vanast talumajast saab mõnus kodu

Tänases Õhtulehe podcasti's „Börsisupp“ on külas Sälli Hinrikus, kes räägib sellest, kuidas nad on perega korda teinud kaks vana talumaja. Kui soovid on suured, aga ressursid piiratud, siis tuleb oma kodu ehitamiseks leida nutikaid lahendusi.

Sälli Hinrikus on paljudele tuntud Instagrami kontolt „Majast koduks“. Selle vahendusel on saanud kaasa elada nende elule Kohilas ja nüüd ka Hiiumaal, kus vana talumaja on muudetud hubaseks koduks. Sälli sõnul ei seisne soodne remont ainult kokkuhoius, vaid kogu protsess ja oma elustiil tuleb vastavalt läbi mõelda.

„Kokkuhoid ei saa tulla ainult ehituse pealt. Selleks, et remondiks üldse raha oleks, siis sellisel keskmisel Eesti perel, nagu meie oleme, peab kogu elu olema korraldatud nii, et oleks küll mugav, kuid kulud on optimeeritud,“ räägib ta ühest olulisest põhimõttest. Sealt edasi saab juba mõelda erinevatel lahendustele ja võimalustele, mis ehitustöö odavamaks teeksid. Näiteks teevad Hinrikused kõik tööd ise. Alles ehitustöid õppides tuleb vigu sisse, kuid ajaga muutub ka tööde kvaliteeti paremaks. Alati ei pea ka sobivate materjalide leidmiseks poodi minema. „Vanade talude ostmise pluss on see, et hooned on triiki asju täis. Seal hulgas ka ehitusmaterjale ja mööblit, mida saab ümber teha,“ räägib Sälli.

Saatejuht on Helen Serka-Sanchez. Head kuulamist!