Foto: Aldo Luud
Tööelu
20. mai 2023, 18:43

„Talendid Tartusse!“ alustab taas

Tartu ülikoolis algab uuel õppeaastal taas programm „Talendid Tartusse!“, mis annab võimekatele Eesti noortele tavalisest mitmekesisemad õpivõimalused.

Programmi eesmärk on pakkuda atraktiivseid õpivõimalusi tulevastele tudengitele, kes on oma senisel haridusteel saavutanud suurepäraseid tulemusi. Bakalaureuseõppe esimesel kursusel on neil õpingute kõrvalt võimalik osaleda teadus- või ettevõtlusprojektides, valikus on ka õpetamisoskuste omandamine ja oma valdkonnas teaduse huviringi loomine.

Kandideerida saavad tänavused sisseastujad, kes on gümnaasiumi ajal osalenud Eesti olümpiaadide lõppvoorudes või rahvusvahelistel olümpiaadidel. Programmiga saab liituda ka juhul, kui abituriendi eesti keele ja matemaatika riigieksami tulemused on mõlemad vähemalt 90 punkti või Tartu ülikooli akadeemilise testi tulemus vähemalt 80 punkti.

Tartu ülikooli teaduskooli kodulehel (teaduskool.ut.ee) on võimalik tutvuda iga suuna projektidega, teha meelepärane valik ja kandideerida programmi. Kandideerimine kestab 24. juulini. Programmi pääsenud selguvad 17. augustil, seejärel kohtuvad nad oma juhendajatega. Õpingute ajal saab igal aastal valida uue suuna või jätkata juba valitud teed.

Loodus- ja täppisteaduste valdkonna esmakursuslased, kes on suurepäraselt esinenud üle-eestilistel aineolümpiaadidel või esindanud Eestit rahvusvaheliselt, saavad taotleda ka stipendiumi.

TARTU ÜLIKOOL