Foto: Kollaaž (pildid Pixabay, Foodiestfeed, JoinUp!)
Reisimine
21. mai 2023, 07:35

Viis põhjust, miks minna suvel Egiptusesse

Tavapärane reisihooaeg Egiptusesse kestab oktoobrist aprillini, kuid sel aastal saavad eestimaalased sõita esmakordselt sinna puhkusereisile ka suvisel ajal. Temperatuur on suvekuudel küll kõrge, kuid õhk on kuivem ja tänu sellele ka elu mõnusam kui kõrvetava kuumusega mõnes teises Vahemere-äärses riigis, kinnitab reisikorraldaja Join UP! kõneisik Baltikumis Zane Leite. Eelistada tasuks siiski mere ääres asuvaid hotelle, kus tuul tugevam.

Teistest lähtekohtadest on Join UP! rahvast suvel Egiptusesse viinud juba 2014. aastast ja toob oma kogemuste põhjal välja viis põhjust, miks kõige kuumemal ajal Egiptusesse minna.

1. Naudi lõdisemata päikesetõusu Siinai mäel

Mõni ekskursioon on suvel mõnusam kui talvel. Näiteks Siinai mäel päikesetõusu oodates võib talvel temperatuur langeda kümne kraadini, aga suvel on kindlustatud 20 soojakraadi. Ka päikeseloojangu ajal võib talvel juba kõhedaks kiskuda, kuid suvel seda hirmu pole. Sama kehtib ka paadireisidel ja saari külastades. Kõige populaarsemad paadireisid Sharm el Sheikhist olevat White Island'ile, Ras Mohammedi rahvusparki ja Tirani saarele.

Suvel pole ka kõige populaarsemate vaatamisväärsuste juures karta tuhandeid turiste.

Foto: Pixabay

2. Unusta rahvamassis rüselemine

Kuna suvi tähendab Egiptuses turismi madalhooaega, pole ka hirmu, et populaarsete vaatamisväärsuste juures tuleks rahvamassis rüseleda. Samamoodi saad rahulikult rannas või basseini ääres lõõgastuda.

3. Rõõmusta rahakotti

Turismis sõltuvad hinnad nõudlusest ja kui reisid Euroopa suvistesse tippkohtadesse maksavad juba rohkem kui enne Covidi-eelsest aega, siis soojal ajal vähem nõutud kohtades, kaasa arvatud Egiptuses, on hotellid endiselt soodsamad. Miks mitte kasutada võimalust ja lubada endale selle võrra uhkem elamine.

Suvel, kui vesi on soojem, näeb ka paljusid selliseid kalu, kes talvel külma pelgavad.

Foto: Pixabay

4. Veealune maailm muutub veelgi värvilisemaks

Suvekuudel muutub Punase mere imeline veealune maailm veelgi värvilisemaks. Suvel, kui vesi on soojem, näeb ka paljusid selliseid kalu, kes talvel külma pelgavad, muutes snorgeldamise ja sukeldumise veelgi põnevaks. Ka endal on soojas meres mõnusam ujuda ja snorgeldada. Siis, kui vesi on mõnusalt soe, on parim aeg õppida sukelduma.

5. Kuumaga küpsevad parimad mangod

Egiptus on üks maailma suurimaid mangoeksportijaid, aastas läheb ekspordiks ligikaudu 30 000 tonni mangot. Mango korjamise hooaeg kestab Egiptuses juunist novembrini, kuid haripunkti saavutab see juunis-juulis-augustis. Kokku kasvatakse 15 sorti mangosid ja mõnikord nimetatakse mangot isegi Egiptuse suve sümboliks.

OHTULEHT.EE

Foto: Pixabay