Kairi Parson:„Kõige helgemad hetked on need töövõidud, kui näed mõnes õpilases suurt arengut.“

Foto: Kristina Masen
Tööelu
21. mai 2023, 07:16

Tudengist keemiaõpetaja loodab äratada noortes huvi reaalainete vastu (2)

Tartu ülikooli loodus- ja reaalainete õpetaja eriala üliõpilane usub, et väikeste edusammudega on võimalik õpilastes tekitada huvi kõikide loodusainete vastu, sest üht ei ole ilma teiseta. „Me kõik oleme loomult väikesed teadlased, kes tahavad mõista maailma,“ leiab ta – ja just seda loomulikku huvi soovib Kairi oma õpilastes Põlva gümnaasiumi keemiaõpetajana üles leida.

Pärast keskkooli lõppu polnud Kairi veel sugugi kindel, et temast peaks saama just õpetaja. „Olen end alati suuremat sorti maailmaparandajaks pidanud ja leidsin, et noored on just need, kes vajavad kõige enam abi, tuge ja inspiratsiooni. Kuna ma puutusin teismeeas kokku väga heade noorsootöö tegijatega, siis mõistsin, kui palju abi ma ise täiskasvanutelt sain ja tahtsin ise samasugust panust maailmale vastu anda,“ selgitab Kairi, miks ta tahtis tulevikus just noortega töötada.

Ülikooli astudes mõtles ta esmalt, et temast võiks saada bioloogiaõpetaja, kuid aeg tegi valikutes omad korrektuurid. „Õnneks on ülikooli süsteem selline, et sa ei pea päris täpse plaaniga sinna minema ja saad esimesel aastal veel mõelda. Otsisin seda õppeainet, millele on kõige suurem vajadus. Siis lihtsalt tundus, et kõige enam otsitakse keemia- ja füüsikaõpetajaid,“ räägib Kairi. „Keemia on bioloogiale ka väga lähedal, seega see jäi minu esimeseks valikuks, kõrvale võtan ka füüsika õpetamisega seotud aineid. Mulle meeldib käia ringi ja endamisi mõelda, miks miski on nii ja kuidas on võimalik see. Keemia ja füüsika koos aitavad väga paljudele küsimustele vastuseid anda.“

Edasi lugemiseks: