Irene Annusel ilmus äsja raamat „Palgateadlik läbi elu.“

Foto: Mari Luud
Tööelu
8. mai 2023, 13:55

„BÖRSISUPP“ | Palgaläbirääkimiste laua taga: ülemus ei taha kuulda inflatsioonist (1)

Tänases Õhtulehe podcast’is „Börsisupp" on külas koolitaja ja palganõustaja Irene Annus. Seekord tuleb juttu sellest, milliste argumentidega minna palka juurde küsima ja mida teha siis, kui loodetud palgatõusu ikkagi ei saa.

Enne palgaläbirääkimisi tuleb ära teha põhjalik eeltööd ja leida põhjused, miks palgalisa on tõesti õigustatud. Kuigi meid kõiki mõjutab viimasel ajal eriti äkiline hinnatõus, siis see pole argument, mida juht kuulda tahaks. Juhina töötades on selle jutuga ka Irene Annuse juurde tuldud, kuid see pole põhjus, miks peaks palka tõstma. „Inflatsioon pole meie kontrollida. Ainus, mida me saame mõjutada, on see, mida ise väärtusena pakume, mida teeme ja ütleme,“ leiab ta. Pigem tuleks rääkidagi vestlusel sellest, mida inimene saab ettevõttele pakkuda, mida teeb hästi ja kuidas ta on tööalaselt arenenud.

Irene Annusel ilmus äsja ka raamat „Palgateadlik läbi elu“, kus ta kirjutab pikemalt, kuidas palgaläbirääkimisi edukalt pidada. Samas ärgitab ta mõtlema ka sellele, kas suurem palganumber teeb meid õnnelikuks või tuleb tööelus ette võtta hoopis suurem muudatus.