Investor ja majandusteadlane Kristjan Liivamägi.

Foto: Andres Putting / Delfi Meedia
Rahanutikus
27. märts 2023, 11:28

„BÖRSISUPP“ | Investor Kristjan Liivamägi toimetulekust praeguses majandusolukorras: „Need, kes on elanud üle oma võimete, on sunnitud käitumist muutma.“ (12)

Tänases Õhtulehe podcast’is „Börsisupp“ on külas õppejõud ja investor Kristjan Liivamägi. Saates räägime muu hulgas, milliseid võimalusi pakub praegune keeruline majandusolukord ja kuidas toime tulla investeerimisotsuseid mõjutavate emotsioonidega.

Majandusteadlane, õppejõud ja investor Kristjan Liivamägi on rahandusalaste teadmiste jagamise võtnud oma südameasjaks. Seda põhjusel, et tal endal tudengina polnud võimalik neid nii lihtsalt saada, vaid kõik tuli ise läbi teha. Sealt tekkis motivatsioon anda uuele põlvkonnale teadmisi läbi praktiliste kogemuslugude.

Praeguses keerulises majandusolukorras näeb Liivamägi ka võimalusi. „Minule isiklikult investorina, majandusteadlasena, kriisid ja majanduslangused väga meeldivad. Nimelt keerulised ajad majanduses sunnivad nii investoreid, eraisikuid kui ettevõtjaid ausalt otsa vaatama oma ärimudelile või siis eraisiku vaatenurgast oma finantsseisule,“ käib ta välja vastuolulise mõtte.

Hakkama saamiseks tuleb leida nutikaid lahendusi, vaadata üle pere eelarve ja mõelda, mida on päriselt vaja. Ellu jäävad tema sõnul tugevamad: „Need, kes on elanud üle oma võimete, on sunnitud oma käitumist muutma, ning minule majandusteadlasena ja ka eraisikuna selline olukord meeldib, sest see on jätkusuutlikum.“

Saatejuht on Helen Serka-Sanchez. Head kuulamist!