Foto: Kollaaž (Jarek Jõepera)
Reisimine
21. märts 2023, 15:47

Tallinna lennujaama suvises sõiduplaanis on 47 otselendu (2)

26. märtsil läheb lennundusmaailm üle suvisele lennugraafikule ja nii ka Tallinna lennujaam, kust saab tänavu otse lennata 47 sihtkohta. Regulaarlennuga pääseb 33 sihtkohta ja pileteid saab osta 14 lennufirma kodulehelt. Tellimuslendude valikus on 14 sihtkohta, millele saab pileteid osta reisibüroodest.  

Air Baltic avab sel suvel Tallinnast lennud nelja uude sihtkohta, milleks on Horvaatia sadamalinnad Dubrovnik ja Split ning otselennuga saab avastada Kreeka saartest Kreetat ja Rhodost. Uuesti on lennugraafikus Nice. Aegean taasavab otseliini Ateenasse ja SunExpress Antalyasse. SAS alustab augustis lende Oslosse. Paljud liinid saavad juurde sagedusi: Swiss lisab lende Zürichisse ja Lufthansa Münchenisse. Air Baltic lisab reise Pariisi, Londoni, Berliini, Malaga ja Nice’i liinidel. SAS lisab lende Stockholmi ja Kopenhaagenisse. Pakettreisidest võib põnevamatena välja tuua Madeirat ja Farot Portugalis ning Tivatit Makedoonias. 

„Hoolimata majanduse keerukast olukorrast on huvi puhkusereiside järgi endiselt väga kõrge. Suvine lennuplaan on nüüd kõikjal maailmas paigas ja kuna lennufirmadel pole võimalust kiirelt meeskondi juurde värvata ja koolitada ning uusi lennukeid osta, siis tuleb arvestada, et nõudluse kasvades tõusevad ka hinnad. Nii soodsalt, kui vahetult pärast koroonat sai, pole enam lennata võimalik,“ ütleb Tallinna Lennujaam AS-i juhatuse liige Eero Pärgmäe.

Pärgmäe tuletab meelde, et reisi viperusteta kulgemise tagab hea ettevalmistus. „Enne reisi jälgige reisidokumentidele esitatavad nõudeid, tulge lennujaama kaks tundi enne lennu väljumiseaga ja lugege aegsasti läbi ka käsipagasi pakkimise nõuded, mis teeb julgestuse läbimise oluliselt kiiremaks ja stressivabamaks.“