SEA ÕIGE SIHT: Et olla töövestlusel edukas, tuleks kindlasti selleks valmistuda: tutvuda lähemalt ettevõttega, kuhu kandideeritakse, ja tööga, mida soovitakse.

Foto: Pexels
Tööelu
19. märts 2023, 15:25

Töövestluse kõrgem pilotaaž: soovitused, kuidas edukalt tööle kandideerida

Mõni inimene võib uut tööd otsides käia töövestlusel mitmes ettevõttes ja osutuda kõikjal valituks, nii et lõpuks on endalgi raske see üks ja õige ametikoht välja valida, teine aga ei suuda usinast kandideerimisest hoolimata kuidagi tööd leida. Kuidas olla tööintervjuul edukas? Nõu annab Pharma Holding OÜ personalijuht Piret Aess.

Alustada võib kaugemaltki. Ikka ja jälle kuuleb siit-sealt kurtmist: leidsin huvipakkuva töökuulutuse, saatsin CV – aga sellele järgnes vaikus. Muidugi mõjub asjade niisugune käik tööotsija enesekindlusele üsna kehvasti. Kas tööandjad ei mõtle, et töölesoovijate eneseusku sel moel murendades võivad nad nii mõnelegi neist teha tõsise karuteene?
„Võimatu on vastata kõigi tööandjate eest,“ ütleb Pharma Holding OÜ personalijuht Piret Aess. „Minu meeskonnad on alati lähtunud põhimõttest, et iga kandidaat saab vastuse. Vastus võib tulla rutem ja võib viibida, sõltudes värbamisprotsessi pikkusest. Värbamised on läinud iga aastaga keerulisemaks, on neid, mis jõuavad paari nädalaga lõpule, aga ka neid, mis venivad mitme kuu pikkuseks.“

Edasi lugemiseks: