Uudised

OSALE TEADUSPROJEKTIS! Eesti teadlased uurivad, mis takistab inimestel energiat säästmast (12)

LISA KOMMENTAAR

£$£11. märts 2023, 22:08
Säästmiseks tuleb solkelekter asendada kvaliteetelektriga! Tuulikud-paneelid pöörlevvõimsustega. Miks võrgutasu tõuseb, ja hullumoodi? Samas võrgud liga-loga, ntx. Saaremaal? Sest võrguettevõtted peavad sellest solgist kasutuskõlbliku elektri tegema! Juba praegu on selleks ehitatud kaks lülitusimpulsside kompenseerimise jaama. Ning see on alles algus! Lisaks on see solk oluliselt kallim kui kvaliteetkaup. Ning need tuulikud-paneelid reostavad loodust summa-summaarum rohkem kui söejaamad!
Maali11. märts 2023, 19:13
naabrimutt Juuli peseb pärast vannis käimist soojas vannivees pesu ja pärast vetsus käimist tassib ämbriga vett vannist vetsupotti - ja see ei ole nali - ise nägin. vaat niikaugele on oravad oma saamatu juhtimisega viinud meie pensionärid.
Maali11. märts 2023, 18:59
... mis takistab inimestel energiat säästmast ... kulla teadlased, mõelge oma leedide asemele midagi uut ja targemat välja, sest need on juba enamusel olemas me oleme juba 30 aastat oma eluasemeid täiustanud. rohkem pole võimalik. maja on soojustatud juba 15 aastat tagasi, samuti vundament ja katuslagi. soojussõlmed tehtud ja torud isoleeritud veel varem. toatemperatuuri vähendame üle aasta poole kraadi võrra - alla 19 enam ei saa. plastikaknad on 3 klaasiga. lambid on vahetatud leedide vastu juba aastaid tagasi. päikesepatareid on katusel. külmikuid vahetame iga 2 a tagant. jne jne.
Maali11. märts 2023, 19:12
duši all käime 3 korda kuus. leiget vett kulub keskmiselt 12 liitrit ühe dušitamise peale. tööle minnes lülitame külmikud välja - päästeamet soovitas, sest järelvalveta võib põlema minna ja elektrit säästab vist kah. õhtuti istume pimedas. telekat ei vaata, sest sealt tuleb vaid lillakat multikultimula. jne jne. vastus teadlastele - säästmist takistab see, et pole enam midagi säästa
Maali11. märts 2023, 19:29
meil on maja tip-top korras, ja rohkem säästa pole enam võimalik kui just hambaid varna ei pane. aga rääkida praeguse meeletu inflatsiooni ajal mingisugusest majade soojustamisest on arrogantne inimeste peale sülitamine. nutt tahtis peale tulla, kui nägin kuidas intelligentse välimusega pensionär jätis paki kohupiima ostmata, sest raha ei jätkunud. pakkusin, et mina maksan, aga ta keeldus kategooriliselt. minge rääkige talle, et ostaks endale leedid ja säästlikuma külmkapi.
Kõigepealt arvutage11. märts 2023, 17:43
kui palju maksab näiteks tuulik, tema algmaterjalidest, ehitusest, paigaldusest peale! Siis arvutage, millal selline monstrum oma hinna tagasi teenib! Ja lõppu lisage veel el.tootja ahne hind. Saate hinna, mis ei tasu ausalt oma tuuliku hinda ära.
Olgu kui tahes kõvad teadlased,11. märts 2023, 17:38
ükski neist ei taha kuuldagi "Energia jäävuse seadusest"! Tuulegenekad, päikesepaneelid j.n.e. rohelist tootvad, on enne käikulaskmist oma hinna juba kätte saanud. Nende roheliste energiaallikate mõte tegelikult on, las loodus maksab investeeringu kinni. Rahvas maksab aga kinni nii tuuliku päikesepaneeli hinnad, ja peale selle veel marginaali elektri hinnaga, mis läheb puhtalt tootja taskusse. Energia masinad vananevad ennem kui kasumit tootma hakkavad. Hakkame aga otsast peale!
teadlastele teadmiseks11. märts 2023, 16:21
Ainult idioot hakkab mingis uuringus osalemiseks kusagile sisse logima või jagab sopalehele oma meiliaadressi.
Draakon11. märts 2023, 22:17
Tundub jah, et tegu on mõne ehitusettevõtte või panga tellimustööga-õngitsemisega.
kakabakter11. märts 2023, 15:41
Koonerdamine ei ole kokkuhoid! Mida näitab ka leegionäride bakteri levik tänu liiga jahedale veele.
Jurakas11. märts 2023, 15:26
Ei saa säästa seda, mida ei ole.
Raadiokuulaja11. märts 2023, 14:32
Eestlaste gaasi, elektri ja küttearve "tegur" on Kaja Kallas ja reformierakond ning loodavalt troikakoaliitzialt ka mitte midagi head loota ei ole.