Kinnisvara

EURIBORI TÕUS: kasvab ka korteriühistute remondifondi makse! (4)

LISA KOMMENTAAR

Mardi sõnu võib ka nii10. märts 2023, 14:32
tõlgendada, et kui köis on poodavale ümber kaela tõmmatud ja taburett alt lükatud, tuleb lihtsalt kannatada! Üks seltsimees siin allpool kommis soiub, küll on soe, küll on soe! Esiteks on see soe hukatuslik sinu spermapoistele, teiseks, ei tea, palju sinna alla raha raisati ja millal järjekordne soojuse hinnatõus lakke hüppab. Oma auuli kortermajas on kõige suuremateks soojuse raiskajateks endised varasideoloogia kolhoosnikud ja nende järeltulijad. Nad nimelt ei keera isegi sooja ilma või tuba soojendava lõunapäikese puhul regulaatorkraani kinni, sest soe võib teistele minna!
Jumala hea10. märts 2023, 10:03
et meie ühistu pangalaenu ei võtnud! Renoveerime tüki kaupa, niipalju kui pappi arvele laekub-niipalju teeme! Ühistule laenuküsimine on aga üks igavene peavalu! Suruvad Kredexit peale, renoveerimisprojektid, mis spetsialistide poolt hinnapakkumises sees, ei kõlba! Kuni 2aastat ajad asju ja tulemus 0 ehk korralik peavalu! Boonuseks saad alltöövõtuna kasutatud sosssepad ja lendavad katused.. hiljem pole keegi teine süüdi, kui sa ise! Meie depressiivses linnas, just renoveeritud majades millegipärast kortereid juba üürile antud! Kas elanikud juba hädas tagasimaksetega?!
Hämm10. märts 2023, 11:53
Lugesin kunagi mingit TTÜ uurimustööd. Sellest selgus, et näitena vaadeldud 30 majast oli saavutatud soovitud sääst ja kasu vaid 3-es majas ! ! ! ! 2-maja puhul oleks olnud v6imalik peale m6ningasi "lisaümberkorraldusi" saavutada soovitud tulem. K6nekas fakt! Millegipärast avalikkuses seda uurimustööd pole soovitud kajastada?! Kes kasu saavad sellest lobitööst? Riik loomulikult, priskelt pangad ( nende ahnus on kolooniariikides ju piiritu ) ja natuke vähem priskelt saavad kasu ka need "ettevõtted" kes su kodumaja pappi ja plasti valavad ! ! !
maja renoveeritud 201610. märts 2023, 12:26
Jah, on peavalu. Maja renoveeritud (katuse soojustus + seinte soojustus + küttesüsteemi vahetus) ilma kredexita, sest nad nõudsid seda jubedat vent. süsteemi. Inimestega tuleb palju tööd teha, käia ukse tagant ukse taha, kui vaja. Rem. makse ei suurenenud. TOAD ON SOOJAD! Oi kui mõnus! Intress tõusis jah, 0,06 eur m2. Tulebki koosolekul tõsta rem. raha 10 sent m2, oleneb uuest tõusust, see ei tapa. Kui vaja, tuleb rohkem tõsta. AGA - meil on soe. Soovin edu ühistutele ja tarku otsuseid!