Podcastis „Börsisupp“ on külas Marju Karin.

Foto: Martin Ahven
Inimesed
20. veebruar 2023, 14:54

„BÖRSISUPP“ | Iluettevõtja Marju Karin: „Rahast tuleb naudingut tunda. Sa pead tohtima endale osta, mis sulle meeldib.“ (27)

Tänases Õhtulehe taskuhäälingusaates „Börsisupp“ on külas iluettevõtja ja seltskonnadaam Marju Karin. Räägime rahast, pensionipõlvest ja tööst.

Praegune hinnatõus Marju Karini rahakotis tunda ei anna. „Ma olen harjunud kuidagi teistmoodi elama,“ sõnab ta, et on eluaeg vajalikeks asjadeks raha leidnud. „Rahast peab naudigut tundma. Sa pead tohtima endale osta, mis sulle meeldib. Mul on lapsest saadik olnud erinevad ümbrikud [kuhu raha panna] – enesetäiendamise jaoks, reisimise jaoks. Ja alati on laristamise ümbrik.“

Marju meenutab, et medõena oli tal alati kõrval ka lisatööd: „Mul on alati olnud sada tööd, kust saan lisarahasid. Seepärast see õe palk ei häirinud mind väga.“ Päeval töötas ta õena, õhtul õppis psühholoogia magistris ja öösel töötas baaridaamina. „Eriti lastega, sul peab vorstiraha olema, et sa saad leiva ja vorsti ekspromt osta.”

Ta ei mõista neid, kes virisevad, et raha küll tahaks, kuid lisatöö jaoks aega ei leita. „Ei ole sul mingit uneaega vaja. Teenid raha ja küll sa pärast magad!“

Saatejuht on Helen Serka-Sanchez. Head kuulamist!