VÕRDLE HINDU: Kui valimatult vaid ühes poes sisseoste teha, võib ostukorv maksta isegi kuni 30% rohkem. Seejuures ei ole statistikast välja tulnud, et ühelgi poel oleks kõigis kategooriates oluline hinnaeelis – igas kaupluses on mõni toode parema hinnaga.

Foto: Erki Pärnaku
Raha
13. veebruar 2023, 10:40

Lemmikkohvi võib saada isegi 10 eurot soodsamalt.

VÕIT EELARVES! Hindu jälgides maksad toidupoes 30% vähem

Veel enne masusid ja pupusid tühjendasin kord trepikojas korteri postkasti, mis oli pungil poodide reklaamlehtedest. Kes teatas, et sel nädalal on vorst nende juures odav, kes meelitas poodi madalate makaronihindadega. Tol hetkel lendasid need kõik otse postkasti kõrval olevasse prügikasti. Seda nägi pensionieas naaber ja pahandas, et noorus on täiesti hukas – soodsad pakkumised neid üldse ei huvita. Aastad möödusid ja nüüd hoiavad kõik kullipilguga hindadel silma peal.

Malle käib töölt koju minnes läbi mitmest poest, et vaadata, kust soodsamalt toitu saab. Kui mõni toode on eriti hea hinnaga, ostab varuks. Kord kuuldes, et Lasnamäel on kassitoit alla hinnatud, sõitis ta Mustamäelt seda kohe ostma. E-toidupoed on elu pisut lihtsamaks teinud – enam ei pea kauplusi läbi käima, samuti saab e-poodides ostukorvi kokku pannes teiste poodidega hindu võrrelda.

Edasi lugemiseks: