INVESTEERI TARGALT: Sel aastal võiks aktsiaturul silma peal hoida energia- ja ehitussektoril, aga ka finantssektoril, tsükliliste tarbekaupade ja teenuste ning materjalide sektoril.Foto: Pexels
Raha
3. veebruar 2023, 11:30

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ega ole mõeldud soovitusena mainitud väärtpabereid müüa või osta. Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võib tootlust mõjutada valuutakursi kõikumine. Eelkirjeldatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.

KUS LIIGUB RAHA? Eksperdid ennustavad tänavu edu roheenergia ja ehitussektori aktsiatele

Tänavused majandusanalüüsid on vastuolulised – oodatakse kriisi jätkumist, kuid samas majandustõusu. Kuhu aga paigutada vaba raha ning millistel sektoritel on sel aastal tõusupotentsiaali? Üks on igatahes kindel – ka tulevikus on kõigil elektrit vaja, mistõttu võib energiasektoris tekkida võimalus kasumit teenida.

Mullu lisas Ukraina sõda hoogu juba kiirenevale hinnatõusule, mis omakorda sundis keskpanku võtma ette ajaloo ühe kiireima intressitõstmise aktsiooni. Planeerimata mõjusid tõi kaasa ka koroonakriis.

Edasi lugemiseks: