SÄÄSTES AEGA JA RAHA: Korraga kogu nädala toitu ette valmistades saab Johanna-Kadri Kuusk tubli kokkuhoiu.

Foto: Kollaaž (3 × Sander Koit, PantherMedia/Scanpix)
Raha
19. jaanuar 2023, 09:16

SÖÖGIKORD ALLA 3 EURO? Eesti naised õpetavad, kuidas pere piskuga maitsvalt ja tervislikult ära toita. Kvaliteedilt mööndusi ei tehta! (11)

Toidule tehtavad kulutused on koos hinnatõusuga muutunud pere-eelarves eriti tuntavaks. Enamgi veel, kui tihti tellitakse kulleriga toitu koju. „Meil kulus ainult tellitavale toidule 100 eurot inimese kohta kuus, kuid nüüd on kogu kuu toidueelarve veidi üle 200 euro,“ ütleb Johanna, kes on leidnud hea nipi kokkuhoiuks.

„Toidu kvaliteedis ma möönduseid ei tee. Selle faasi olen ma varem juba läbi teinud,“ räägib Johanna-Kadri Kuusk. Naine on juba poolteist aastat koos elukaaslasega teinud nädalavahetuseti ette kogu nädala toidud. Kusjuures see pole üks suur pott suppi, vaid igaks söögikorraks erinevad road. Nii hoiab kokku aega ja raha ning toitu ei lähe raisku. Viimase nädala menüüs olid rosolje, pasta röstpaprika kastmega, tomatipüreesupp, lasanje ja chilli con carne.

Johanna-Kadri tunnistab, et varasemalt sirutus käsi väga kergelt kullerirakenduse kaudu toitu tellima, sest kodus polnud midagi süüa. „Meil kulus ainult tellitavale toidule 100 eurot inimese kohta kuus, kuid nüüd on kogu kuu toidueelarve veidi üle 200 euro,“ toob ta välja.

Mis on Johanna-Kadri võluretsept toidu pealt raha kokkuhoidmiseks ja mida saab iga inimene teha, et kuu lõpus ei peaks sente lugema?

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99