TAGANTJÄRELE TARKUS: Kui sind ootab pärast kohaliku 25% õllega sõbrunemist järgmisel hommikul ees kõrberalli, siis tasuks süüa kahe soolatud sidruni asemel lausa neli.

Video: Evelin Kivimaa, Karol Kaldoja, Vesper Group
Reisimine
11. jaanuar 2023, 13:00

ÕL VIDEO JA GALERII | KÕRBERALLI EGIPTUSES: pohmellihommik, hulljulge kihutamine ja kaks soolatud sidrunit

Kui ees ootab elu esimene kõrberalli, siis pole just säravaim idee juua eelmisel õhtul 25% kohalikku õlut. Ajakirjanik just seda paraku tegi. Hõredavõitu enesetundega hommikul aga polnud mingit halastust: ATVga tuli kihutada keset kõrbe, rappuda teele sõidetud rööbastel ja hoolikalt vältida ettejäävaid kive, et mitte hunnikusse sõita.

Mulle meeldib proovida kõike uut ja põnevat. Nii et kui märkasin Egiptuses Hurghada linnas kohalikku 25% (!) rebasepildiga õlut, siis olin müüdud. See kohalik rüübe oli kõige kangem õlu, mida olin eales joonud! Ja oh üllatust: piisas vaid ühest 0,33-liitrisest pudelist, et järgmisel hommikul oleks enesetunne mõnevõrra hõredavõitu. Kerge pohmelli tõttu hommikusöögilauas isu eriti ei olnud. Küll aga maitses hea kohaliku köögi üks geniaalsemaid leiutisi: soolatud sidrunid. Pistsin nahka kohe kaks haput-soolakat kollast vilja.

Edasi lugemiseks: