Maalt linna: Heli Künnapase sooviks oli kolida Märjamaalt Tallinna.

Foto: Kollaaž (erakogu, ÕL)
Raha
19. detsember 2022, 14:30

„BÖRSISUPP” | Üksi maalt lastega linna: kui ma viie lapsega siin hakkama saan, siis tulen kõigega toime

Tänases Õhtulehe taskuhäälingus „Börsisupp” on külas kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Eelmisel talvel võttis ta ette väljakutse teenida kuue kuuga lisatuluna 30 000 eurot. See pidi aitama tal koos viie lapsega alustada elu Tallinnas.

Just 30 000 eurot oli see summa, mis Heli arvutuste kohaselt aitaks tal lastega kolida maalt ära ja katta poole aasta elamiskulud Tallinnas. Sinna oli arvestatud ka korralik varu. Kogu summat üksikema siiski kokku ei saanud, kuid selle käigus sai ta teada, mis on tema tugevused ja oskused. Lisaks laste eest hoolitsemisele ja raha teenimisele tuli tegeleda ka käimasoleva lahutusega. „Sain tagasisidet, et lahutamiseks olen liiga vaene. Olengi, aga ma olen veel vaesem ja jäängi veel vaesemaks, kui ma jätkan samamoodi nagu varem,“ leiab Heli, kuid saab väga hästi aru, miks paljud naised jäävad õnnetusse abiellu.

Kõige olulisem on, et nüüd elab naine lastega takistustest hoolimata Tallinnas, kus ka suure tormiga on olemas elekter ning laste kooli ja huviringi viimiseks ei pea kuus sõitma 4000 kilomeetrit.

Saatejuht on Helen Serka-Sanchez

Head kuulamist!