Reisimine

KUI PALJU MAKSAB LUUMURD VÕÕRSIL? Kannatanu: „Arvasin, et kõik sai tasutud, kuid postis ootas mind 800eurone kiirabiarve.“ (6)

LISA KOMMENTAAR

2. detsember 2022, 00:54
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Filidor2. detsember 2022, 08:00
Sellistele otsekohese ütlemisega Kristiinadele tuleks ausammas püstitada -- nad on Eesti au, mõistus ja südametunnistus.
Selge režiimi rikkumine1. detsember 2022, 17:24
Inimene kooserdab haigest peast mööda ilma ja kindlustus maksu see lollus kinni. Mitte sentigi ei tohiks maksta. Haigusraha samamoodi. Ei saa ju palka ja hüvitist korraga vastu võtta.
Üks vale ajab teist taga.1. detsember 2022, 17:22
Kui lugeda artikkel mõttega läbi ja panna kõik asjad ajaliselt asukoha järgi paika, siis kas kodanik sirgelt valetab või on järjekordne Õhtulehe enda välja mõeldud lugu. "See polnud üldse midagi dramaatilist, lihtsalt libisesin lollisti trepil", ja siis järsku "Šokk oli suur ja sain ka tugevaid valuvaigisteid, mis selgelt mõelda ei lasknud,“ Või siis "Merilinil oli olnud plaan tol õhtul välja minna, seega olid tal kaasas vaid telefon, isikuttõendav dokument ja pangakaart" ja järgmisel hetkel "Hotellist kutsuti kohe kiirabi, kes kinnitas pahkluumurdu ja viis naise haigla traumapunkti".
e.1. detsember 2022, 18:27
Mu meelest jõudis inimene Hollandisse ja kavatses õhtul linna peale minna. Oma 'koduhotellis' trepist laskudes libises ja murdis jala. Šokk oli valust. Võttis kaasas olnud telefoni ja helistas koju. Hotellitöötajad tulid vast niisamagi appi. Organiseerisid kiirabi, saatsid luumurruga haiglasse. Tuppa tervisekindlustuskaardi järgi keegi ekstra ei läinud. See ei tõusnud teemakski. Eestis piisab ju igal pool ID-kaardist. Ent haiglas olnuks kindlustustõendit või moblasse salvestatud fotot sellest siiski vaja. Et naine alles öösel kl. 4 taksoga tagasi hotelli saadeti on ka usutav.
Baabad...1. detsember 2022, 16:40
...tellivad aga Eestis kiirabi lihtsalt selleks, et "tak ploha, nado davljenie mjerit". Arvan, et totaalne " solidaarne tasuta " tervishoid on jama. Omaosaluse % peab olema tuntav. Näiteks sõltuma sissetulekust. Enne maksad ja siis saad vastavalt maksuametile teadaolevate sissetulekute alusel sots ametist osa raha tagasi. Päevselge, et suuri südamelõikusi, vähiravi jne arveid ei suuda keegi täielikult maksta. Selleks solidaarne ollaksegi. Kuid arstivisiidid ja kiirabi peaksid olema korraliku tasuga.
Haige peab end ravima1. detsember 2022, 16:14
Ei saagi aru, kas kannatanu arvab, et murtud jalaga ei peaks olema tubane? Kas keegi usub, et haigekassa ja tervisekindlustus maksab kinni luumurru korral igasugused resiarvad taksoga ja assistendiga ning ratastoolid vöi siis ainult just raviprotseduurid ja sellega seotu? Ilmslt mötleb kannatanu, et peaks muretsema mitte "tervise kindlususe" vaid "önnetusjuhtumi kindlustuse", mis katab kompensatsiooniga mitte ainult tervisega seotud ravikulud vaid üldse köik mis inimesel önnetuse töttu ebaönnestus