MITMEPALGELINE MAA: Loo autor (paremal kaameli seljas) nautis Sahara kõrbes liivadüünide lummust, külastas Casablancas võimsat mošeed ja mekkis rannikulinnas Essaouiras merisiilikuid.

Foto: Kollaaž (5 x Evelin Kivimaa)
Reisimine
18. november 2022, 11:26

GALERII | MAROKO MAAGIA: liivadüünid võtavad hinge kinni! Ent miks peab duši all kandma aluspükse?

Kõrbes kummuvad liivadüünid olid just need, mille nägemiseks ma Marokosse läksin – ja nende kütkes on mu meeled siiamaani. Ent sattusin ka ookeani äärde kalaturule, kus jagasin pidurooga kasside ja kajakatega. Kuumalt sõbralikus riigis ei pahandanud keegi ullikese turistiga, kui läksin avalikus hamam’is – muidugi ainult naistele mõeldud osas! – duši alla ilma aluspüksteta. Kehvasti läks vaid sellega, kui üritasin ennast nihverdada mošeesse palvusele.

Mind meelitas Aafrika mandrile Marokosse eelkõige soov uudistada Sahara kõrbe. Kuna liivadüünide vahele otselende ei toimu, siis maandusin punaste majadega Marrakechis. Tõmbasin kopsud kuuma õhku täis ja ostsin õhtupimeduses siginat-saginat tulvil Jemaa el-Fnaa väljakult klaasi värskelt pressitud vitamiinidest pakatavat puuviljamahla. Väiksem klaas maksis 10 dirhamit ehk pisut alla euro. Südame pani põksuma muusika, mis kõlas väljakul kümnetes kohtades. Kliente otsisid hennamaalingute tegijad ja turumüüjad, fotodele kippusid maod ja ahvid. Sõõrmeid paitas väljaku keskele õhtuti kerkivatest söögikohtadest tulev lõhn.

Edasi lugemiseks: