Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
15. november 2022, 10:54

Tanklakett tõstis teenindusjaamade töötajate palkasid (33)

Alates 1. novembrist tõusid jaemüüja Circle K teenindusjaamade töötajate palgad 4% võrra. Tegemist on teise palgatõusuga käesoleva aasta jooksul, aastane palgatõus on kokku olnud 10,3%, teatas ettevõte pressiteates. Klienditeenindaja brutopalk võib nüüdsest küündida 1400 euroni.

„Tegeleme pidevalt oma töökeskkonna ja juhtimiskultuuri arendamisega, et meie töötajad tajuksid oma väärtust ettevõttes. Selle juures on oma osa ka töötasul,“ ütles Circle K Eesti personalijuht Piret Kask. Personalijuht tõdeb, et keerulistel aegadel hinnatakse üha enam tööandja stabiilsust ja turvalisust ning tööjõu voolavus on võrreldes aastatagusega vähenenud.

Alates novembrist tõusid Circle K teenindusjaamade töötajate palgad üle Eesti keskmiselt 4%. „Kokku oleme sel aastal palkasid tõstnud 10,3%. Katseaja lõppedes on täistööajaga töötava klienditeenindaja brutopalk 1110 eurot. Olulisel kohal meie klienditeenindajate töötasustamisel on alati olnud ka müügiboonused ja kõrgemini tasustatud öötöötunnid. Seega kokku on võimalik teenida brutosummana ligi 1400 eurot, mis on jaemüügi sektoris vägagi konkurentsivõimeline töötasu,“ selgitas Kask.

Circle K personalijuht lisas, et seoses üldise hinnatõusuga otsitakse ka kohti, kus töötajaid kulude kokkuhoidmisel aidata. „Detsembrist alates pakume kõikidele Circle K Eesti ligi 700 töötajale tööandja kulul telekommunikatsiooni paketti. Telefoniarve ja mobiilne internet on kõikidel töötajatel igapäevane kulu ning leiame, et selle leevendamine on teenindussektoris atraktiivne motivatsioonipaketi osa. Seda enam, et üha enam jõuavad teenindusjaamadesse tööle noored,“ sõnas Kask.